У ЗСУ обіцяють удосконалити сухпай: які зміни

 

Цього року планується покращення асортименту меню сухого пайка для потреб військових, які перебувають у польових умовах та для воїнів, які виконують завдання у районі проведення Операції Об’єднаних сил.

Про це кореспондентам повідомила представниця Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України старший лейтенант Валентина Груба, передає “АрміяInform”.

“Офіцери Управління проведуть певні дослідження та аналіз раціонів наборів сухих продуктів, визначивши більш споживані страви. Також розглянуть можливість упровадження нового асортименту готових до вживання перших і других страв та інших комплектувальних складових набору”, – наголосила фахівець.

Завдяки цьому суп рисовий можуть змінити на суп-харчо, а асортимент джемів можна доповнити новими смаками.

“Сухий пайок, який нині використовують в районі проведення ООС, розроблений ще чотири роки тому. У 2018-му ми покращили його раціони, що збільшило кількість других страв – із 17-ти до 35-ти”, – зауважила офіцер.

Включення до складу других страв, овочів сезонного врожаю: болгарського перцю, зеленого горошку, капусти тощо, дозволило урізноманітнити асортимент наборів. За рахунок цього і збільшилася кількість раціонів – із семи до чотирнадцяти, постачання яких до ЗС України розподілене впродовж року.

Також вона зазначила, що раціони харчування повинні бути повноцінними й різноманітними, тому в Управлінні переглянуть нормативно-технічну документацію на сухі пайки.

Наразі внесення змін до визначеного переліку наборів сухих продуктів не передбачається, адже доповнення новими комплектувальними складовими потребує додаткового фінансового ресурсу.

Читайте також:
“Ще старі не доїли”. Кому в ЗСУ видають нові сухпаї та який стосунок до армійської каші має “Опоблок”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна