Щоб вирішити кризу харчування ЗСУ, Банкова дала розпорядження ОДА, – Бірюков. ДОКУМЕНТ

 

Юрій Бірюков
політик і громадський діяч, член партії “Європейська солідарність” і ГО “Солідарна справа громад”, колишній радник президента Петра Порошенка і міністра оборони Степана Полторака

(FB)

Вибачте, накипіло.

Отже, харчуванню в армії приходить передбачуваний капець. Ні-ні, я не про пів сосиски і не про неякісну тушонку.

Харчування не буде взагалі, від слова зовсім.

У 2014 році почалася війна, і фірми-постачальники частково зникли. Тоді армію за кілька тижнів розгортали по мобілізації, приріст чисельності особового складу йшов на десятки тисяч, а це не було передбачено договорами. Частини перекидалися з точки на точку за ніч, БТГр носилися по всьому фронту.

Ось тоді, в тих страшних умовах – було харчування. Нехай не завжди якісне, нехай одноманітне. Але з крупами, макаронами, базовими овочами – проблем не було. А тут…

…Вони все валять на коронавірус, ага. Вони… крок за кроком почали валити харчування в армії з листопада 2019 року. Прокол за проколом, факап за факапом – вони тупо знищували все харчування в армії. Від поставок продовольства і до контролю якості – сюрприз, контролем якості займалося Головне управління [розвитку й супроводу матеріального забезпечення ЗСУ] Дмитра Марченка. Як думаєте – управління зараз активно працює, так?

Лист із ФБ Юрія Бірюкова

…Вони не просто валять систему харчування армії. Вони тепер бігають з криками “врятуйте-допоможіть” і ставлять завдання облдержадміністраціям підготувати для армії терміново персонал на кухні.

Коронавірус? Карантин? Ні, не чули. Давайте зараз у військову частину заженемо лівих людей з вулиці, а потім будемо розводити ручками й робити скорботний вигляд.

П’ять років ми пояснювали дебілам, що аутсорс по харчуванню (коли послуги надає стороння фірма) в умовах воюючої армії – це шлях до диверсії. Але ні, вся ця антикорупційна лупа, очолювана відвертими шкідниками, співали пісні про корупцію і про наряди по кухні.

Нате, жеріть! Не обляпайтеся! Але не обляпаєтеся, жерти в армії буде нічого.

Читайте також:
Нове гальмування реформи харчування ЗСУ: не так коронавірус, як старі постачальники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна