Розкрадання під час будівництва ШирЛану: НАБУ завершило розслідування

 

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура  завершили розслідування факту зловживань під час облаштування військового полігону “Широкий лан” у Миколаївській області, в результаті яких державі завдано шкоди на понад 37 млн грн.

У понеділок, 2 листопада, п’ятьом підозрюваним та їхнім захисникам відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду.

Серед підозрюваних:

  • начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України у складі Міноборони (посада на момент вчинення злочину);
  • начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ (посада на момент вчинення злочину);
  • начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ (посада на момент вчинення злочину);
  • бенефіціар ТОВ;
  • директор ТОВ.

Дії всіх підозрюваних кваліфіковано за ч.5 ст. 191, ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

“Слідство встановило, що посадові особи Міноборони у змові з представниками ТОВ організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору “Широкий лан” у селі Улянівка в такий спосіб, що ТОВ отримало від Міністерства оборони України понад 37 млн грн за роботи, які фактично не виконало. Сума завданих державі збитків внаслідок незаконної переплати підтверджена висновком Державної аудиторської служби та експертизами”, – повідомили в пресцентрі НАБУ.

Читайте також:
ДССТ обіцяє добудувати стаціонарний табір на ШирЛані до кінця року

Як інформувала “Новинарня“, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2016 році між Міністерством оборони і генпідрядником було укладено договір на виконання робіт з будівництва табірного містечка на території полігону “Широкий Лан”. За умовами договору об’єкт мав бути повністю готовим та зданим в експлуатацію у 2018 році, однак частина будівельних робіт не була виконана.

Відповідальною за здійснення технічного нагляду особою було призначено військовослужбовця Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ, проте він не проконтролював відповідність обсягу виконаних робіт умовам договору. Як наслідок, компанія-будівельник отримала від Міноборони 37 млн грн за роботи, які фактично не виконані.

Провадження відкрито за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб); ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах); ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) Кримінального кодексу.

Читайте також:
Розкрадання під час будівництва Широкого Лану: ДБР підготувало підозру чиновнику Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна