Розкрадання під час будівництва Широкого Лану: ДБР підготувало підозру чиновнику Міноборони

 

Матеріали справи щодо розкрадання при будівництві військового полігону “Широкий Лан” територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване в Миколаєві, спрямувало до військової прокуратури для визначення підслідності за Національним антикорупційним бюро (НАБУ).

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 26 листопада, сказала в.о. директора Миколаївського теруправління ДБР Вікторія Басалаєва на брифінгу, передає “Укрінформ”.

“Ми проводили розслідування у справі про розкрадання при будівництві полігону “Широкий Лан”. Наші слідчі зібрали доказову базу, провели обшуки, допити, експертизи і таке інше. Сума збитків становить понад 37 мільйонів гривень. Документ, який називається повідомленням про підозру, був прописаний. Йдеться про чиновника Міноборони досить високого рівня і керівника підрядної організації. Але згідно із законом, якщо сума збитку перевищує 900 тисяч грн – це підслідність НАБУ. Отож, ми ще у серпні направили справу до військової прокуратури для визначення підслідності за НАБУ”, – сказала Басалаєва.

Вона також наголосила, що, якби вони наважилися оголосити підозру, то справа могла б розвалитися у суді.

Як інформувала “Новинарня“, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2016 році між Міністерством оборони і генпідрядником було укладено договір на виконання робіт з будівництва табірного містечка на території полігону “Широкий Лан”. За умовами договору об’єкт мав бути повністю готовим та зданим в експлуатацію у 2018 році, однак частина будівельних робіт не була виконана.

Відповідальною за здійснення технічного нагляду особою було призначено військовослужбовця Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ, проте він не проконтролював відповідність обсягу виконаних робіт умовам договору. Як наслідок, компанія-будівельник отримала від Міноборони 37 млн грн за роботи, які фактично не виконані.

Провадження відкрито за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб); ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах); ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) Кримінального кодексу.

Читайте також:
На полігоні “ШирЛан” солдати знову плавають у багні. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна