На полігоні “ШирЛан” солдати знову плавають у багні. ФОТО

 

Із настанням сезону дощів і мряки в мережі знову з’явилися фото поганих умов проживання військовослужбовців на полігоні “Широкий лан” у Миколаївській області.

Зокрема, про багнюку на “ШирЛані” повідомив це в Facebook депутат Криворізької міськради, куратор батальйону “Кривбас” Микола Колесник.

“Ширлан. Шостий рік війни. Чекають Бірюкова та Пєтю, хочуть запитати, де ті казарми, чи гроші де, які виділені були на будівництво”, – написав Колесник у ФБ, поширивши фото з грязюкою між наметами.

Пізніше він ще раз поінформував про умови на полігоні, зазначивши, що волонтери шукали піддони, щоб забезпечити пересування посеред болота.

Широкий лан - багно 2019 _1 Широкий лан - багно 2019 _3 Широкий лан - багно 2019 _6
<
>

Волонтер, налаштований різко проти президента Петра Порошенка, закликав провести нараду з відповідальними особами з Міноброни та нагадав, що влада обіцяла високі стандарти проживання на “Широкому лані” ще до кінця 2018 року.

Дивіться також:
Муженко в багні.
Правдиве ВІДЕО, що побачив начальник Генштабу на Широкому Лані

Нагадаємо, тема поганих умов проживання в негоду на території 235-го Міжвідомчого центру підготовки військових частин та підрозділів (полігон “Широкий Лан” у Миколаївській області) порушується не вперше. Так, ще в лютому 2016 року півсотні бійців з 53-ї механізованої бригади влаштували піший похід протесту з полігону до миколаївської прокуратури. Після цього двоє офіцерів 53 омбр відбували 5 діб арешту, бо не забезпечили побут бійців на полігоні.
Попри заяви про те, що проблеми вирішуються, у березні 2018 року картина з грязюкою в наметах на Ширлані повторилася, знову був скандал у соцмережах.

У квітні 2017 року про будівництво стаціонарних казарм на “ШирЛані” із бюджетом 350 млн. розповідав міністр оборони Степан Полторак. Спершу будівництво сучасного стаціонарного бригадного табору планувалося завершити до кінця 2017 року.

Утім строки завершення будівництва неодноразово відкладалися. У травні 2018 року пресслужба президента Петра Порошенка заявляла, що військове містечко нового зразка на території “Широкого лану” планують відкрити до кінця 2018 року.
“Бригадний комплекс включатиме 11 казарм нового зразка, їдальню на 2500 місць, спортивну базу, сучасну базу відпочинку для військовослужбовців-контрактників та офіцерів, пошту, магазини, кафе, медичну частину”, – ішлося в повідомленні.

Радник президента Юрій Бірюков пояснював, що будівництво на полігоні реалізовується на різних етапах і є проблеми з несумлінними підрядниками.

У грудні 2018 року МОУ показувало вже збудовані сучасні футбольні поля, тенісні корти і спортмайданчики біля казарм на полігоні.

У вересні 2019 року Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом завдання збитків на суму приблизно 37 мільйонів гривень під час виконання будівельних робіт на території полігону “Широкий лан”.

Сума витрачених коштів на будівництво табірного містечка на території полігону перевищує 308 млн грн.

Читайте про початок будівництва:
Як будується бригадний табір на полігоні Широкий Лан. ВІДЕО З ДРОНА

“З безпілотника Широкий Лан виглядає феєрично”.
ФОТО будівництва бригадного табору ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна