Двоє офіцерів 53-ї бригади відбувають 5 діб арешту, бо не забезпечили побут бійців на полігоні Широкий Лан

 

Двоє офіцерів 53-ї окремої механізованої бригади заарештовані на 5 діб через неналежне забезпечення побуту підлеглих бійців на батальйоні Широкий Лан. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив прес-секретар військової прокуратури Південного регіону Павло Аксьонов.
Таке покарання посадовим особам призначив Миколаївський районний суд.

Нагадаємо, йдеться про скандал із 53-ю бригадою, підрозділи якої на початку лютого перекинули з Дніпропетровщини в Миколаївську область без належного забезпечення.
Протестуючи проти жахливих побутових умов на полігоні Широкий Лан, частина військових 3-го батальйону 53 омбр пішли маршем до Миколаєва в прокуратуру.
Проблеми вирішились, коли на Ширлан приїхав з інспекцією начальник Генерального штабу Віктор Муженко.

“Мова йде про начальника штабу батальйону та заступника [командира] батальйону з тилу, – назвав засуджених прес-секретар прокуратури. – За своїми службовими обов’язками вони повинні були виконати певний обсяг робіт, щоб облаштувати побут і створити належні побутові умови для особового складу”.

“Це адміністративне покарання (5 діб арешту). Прокуратурою були складені протоколи про вчинення адміністративних правопорушень за ст. 172 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо командирів, які безпосередньо відповідали за переміщення та облаштування особового складу на полігоні. Максимальне покарання (за цією статтею) – 10 діб утримання на гауптвахті”, – сказав Аксьонов.

Він додав, що на розгляді в суді перебувають також вісім протоколів про адміністративні правопорушення (у “справі 53 омбр), скоєні командирами різного рівня, від батальйонної ланки до командування бригади і заступників командувача оперативного командування “Схід”.

Читайте також:
Міністр оборони оголосив покарання штабним воєначальникам, винним у бунті 53-ї бригади

“Візьми і не зроби”. Що криється за дірявими наметами Широкого Лану

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна