Як будується бригадний табір на полігоні Широкий Лан. ВІДЕО З ДРОНА

 

Помічник міністра оборони Юрій Бірюков показав відео будівництва бригадного табору на полігоні “Широкий Лан” у Миколаївській області, зняте з квадрокоптера.

“Добре видно котловани, будівельні майданчики казарм, розпочато будівництво їдальні (такий великий т-подібний майданчик)”, – пояснив він.

“Початково і йшлося про те, що будівництво такого великого (в масштабах МО) об’єкту буде під найбільш прискіпливим наглядом”, – написав Бірюков.

За його словами, від поїздок й контролю з “поверхні” тепер перейшли до контролю з повітря.


Як відомо, в березні 2017 року на полігоні “Широкий Лан” почалося спорудження бригадного табору. Кошторис проекту 353 мільйонів гривень.
“Ці кошти в повному обсязі передбачені планом Міністерства оборони з будівництва та реконструкції військових об’єктів на 2017 рік”, – повідомляв речник МОУ.

На полігоні буде 11 казарм, будівля їдальні з харчоблоком, медичний центр і штаб. Будівництво планують завершити до кінця року.

Про те, що на ШирЛані для бійців на навчаннях збудують військове містечко замість наметових таборів, ще 30 травня заявив міністр оборони Степан Полторак.

Як писала “Новинарня“, в лютому 2016 року на ШирЛані спалахнув скандал з приводу незадовільних умов розташування в наметах на полігоні підрозділів 53-ї окремої механізованої бригади. Група бійців вирушила маршем до Миколаєва, аби поскаржитися на командирів. У Генштабі заметушилися й виправили помилки командування бригади, відповідального за належне забезпечення й передислокацію підрозділів.
Розслідування призвело до низки кадрових стягнень для армійського керівництва.

Читайте також:
Муженко в багні.
Правдиве ВІДЕО, що побачив начальник Генштабу на Широкому Лані

Відео засвідчує, чому начальник Генштабу поспішив виконати всі вимоги бунтівників:

Двоє офіцерів 53-ї бригади відбувають 5 діб арешту,
бо не забезпечили побут бійців на полігоні Широкий Лан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна