Після приїзду на Ширлан начальника Генштабу вояки 53 бригади кажуть, що проблеми вирішено

 

Варто було начальникові Генштабу ЗСУ Віктору Муженку вчора приїхати на полігон Широкий Лан у Миколаївській області, як військові бунтівного 3-го батальйону 53-ї мехбригади заявили, що їхні побутові проблеми вирішено й конфлікт вичерпано. Про це вони заявили ввечері на камери журналістам.

Читайте також:
“Візьми і не зроби”. Що криється за дірявими наметами Широкого Лану

Протягом середи начальник Генштабу зустрічався на Ширлані з бійцями 53 омбр та посадовими особами, які причетні до скандалу і його розслідування.

Начальник Генштабу на навчаннях гірськопіхотної бригади на полігоні Широкий Лан. Фото: ФБ Віктор Муженко

Начальник Генштабу на навчаннях гірськопіхотної бригади на полігоні Широкий Лан. Фото: ФБ Віктор Муженко

Крім того, НГШ проінспектував активну фазу навчань гірськопіхотної бригади із Закарпаття.
Ідеться про бригадні тактичні навчання з бойовою стрільбою, застосуванням танків та іншої бронетехніки, авіації, артилерії. Сценарій – наступ на позиції ворога з метою вибити його з нашої території, несподівана змінена умова – контрпрорив сил супротивника.
На маневрах були присутні іноземні військові аташе з 16 країн, інформує Генштаб на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Навчання гірськопіхотної бригади на полігоні Широкий Лан. Фото: ФБ Віктор Муженко

Навчання гірськопіхотної бригади на полігоні Широкий Лан. Фото: ФБ Віктор Муженко

Як зазначив Віктор Муженко, складні умови (розмоклий чорнозем, багно) не завадили підрозділам “досить успішно” справитися з поставленими завданнями.

За повідомленням ТСН, до бунтівників із 3-го батальйону 53-ї бригади журналістам на Широкому Лані дали доступ уже пізно ввечері, після того як завершилися маневри і з армійцями зустрілися представники Генштабу та остаточно вирішили питання забезпечення.

“Звітують – тепер у них все добре, дякують журналістам за медіа-підтримку”, – передає слова бійців кореспондент.

У наметі 3-го бату 53 омбр: проблеми вирішено

У наметі 3-го бату 53 омбр: проблеми вирішено

Усе це запустилося й почало працювати належним чином. Тобто є харчування, є лазня, є гаряча вода, чай, все решта. А все інше ми робимо самі”, – розповів Віталій Путілін, сержант 3-го бату 53 омбр.

Про багнюку під ногами кажуть: “Це полігон, тут чорнозем, у нього така особливість, нічого не вдієш. Солдат має переносити “тяготи і лішенія”, таке життя солдата”.

Екскурсія телевізійників до наметів 3-го бату засвідчила: вже є ліжка, піддони, буржуйки, вода, дрова, бензопили.
Хоча, судячи з відео, дренаж міг би бути кращий, порядку й затишку в наметах могло б бути й більше.

Тим воякам цього підрозділу, хто через бюрократичну тяганину давно не був у відпустках, уже підписали рапорти на відпустку, інформує ТСН.

У коментарі телеканалу начальник Генштабу Віктор Муженко сказав, що після спілкування з бійцями зробив для себе висновок, чому в підрозділі виникли проблеми: “Основною причиною цих скарг був дефіцит спілкування командирів вищої ланки (бригади) з особовим складом. Це найбільше і вплинуло”.

У сюжеті йдеться, що серед проблем, які залишаються – затримка з наданням учасникам АТО з числа бійців 53 омбр статусу учасників бойових дій. Це питання головнокомандувач також узяв на “особистий контроль”.

Водночас протестувати почали військовослужбовці “сусідніх батальйонів” цієї ж бригади – кажуть, що проблеми були не лише в 3-го батальйону.

“Зміни, які пішли, після того як люди сходили у військову прокуратуру, торкнулися лише тих, хто ходив. А в нас люди як жили в наметах без ліжок, так і живуть, як не привозили нормальну воду, так і не привозять, дрів, бензину на генератор як не було, так і нема”, – сказав старший солдат Олександр Чижов.

Віктор Муженко пообіцяв розібратися також із проблемами, що стосуються інших батальйонів 53-ї бригади.

Читайте також:
“Чи заслуговую я на статус учасника бойових дій? Швидше ні, аніж так”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна