Муженко в багні. Правдиве ВІДЕО, що побачив начальник Генштабу на Широкому Лані




Учора “Новинарняділилася своїми рефлексіями з приводу того, як мали б облаштовувати власний побут бійці нашумілої 53-ї окремої механізованої бригади, які влаштували марш протесту з полігону Широкий Лан до Миколаєва, аби поскаржитись на “умови служби”.
Сьогодні вдень ми повідомили, як налагодився побут 3-го батальйону 53-ї після ревізії за участю начальника Генштабу перед приїздом журналістом.

А зараз “Новинарня” має змогу оприлюднити не журналістське, а армійське відео, яке показує, що саме побачив НГШ Віктор Муженко в місці дислокації бунтівників.
Багато багна, грязюки й розмоклого чорнозему по коліна. Побут – облаштовувати й облаштовувати.

Відео засвідчує, чому НГШ поспішив виконати всі вимоги бунтівників:

У наметі 3-го бату 53 омбр: проблеми вирішено

У наметі 3-го бату 53 омбр: проблеми вирішено

Нагадаємо, після всеукраїнського скандалу, який зчинився після дещо дивного бунту 53 омбр, у Генштабі заметушилися й виправили помилки командування бригади, відповідального за належне забезпечення й передислокацію підрозділів.

“Усе це запустилося й почало працювати належним чином. Тобто є харчування, є лазня, є гаряча вода, чай, все решта. А все інше ми робимо самі”, – розповідає тепер Віталій Путілін, сержант 3-го бату 53 омбр.

Екскурсія телевізійників до наметів 3-го бату засвідчила: вже є ліжка, піддони, буржуйки, вода, дрова, бензопили.

Начальник Генштабу Віктор Муженко сказав, що після спілкування з бійцями зробив для себе висновок, чому в підрозділі виникли проблеми: “Основною причиною цих скарг був дефіцит спілкування командирів вищої ланки (бригади) з особовим складом. Це найбільше і вплинуло”.

Муженко пообіцяв розібратися також із проблемами, що стосуються інших батальйонів 53-ї бригади.

Спілкування з НГШ закінчилося вигуками “Україна понад усе!”

Як заявив у коментарі каналу “112 Україна” речник адміністрації президента з питань АТО, начальник Генштабу обов’язково зробить з інспекції кадрові висновки, адже вина командування в цьому НП є.
“Військові зробили абсолютно правильно, коли звернулися до прокуратури”, – сказав Лисенко.

Також військовий речник АП зазначив, що сьогодні президент підписав указ, що зобов’язує обласні органи влади брати шефство над конкретними військовими частинами на території областей, і цей указ має унеможливити такі ситуації, як на Широкому Лані.

Надалі органи самоврядування мають сприяти кращому забезпеченню вояків усім необхідним для життєдіяльності й несення служби.

Коментар радника президента України Юрія Бірюкова з приводу винуватців ситуації на Ширлані:

Рекогнисцировочная группа штаба лагерного выхода 53й бригады прибыла на полигон Широкий Лан 28 января. Им показали место…

Опубліковано Юрієм Бирюковим 11 лютого 2016 р.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна