Зеленський осоромився в Раді, переплутавши ракети українського виробництва. ВІДЕО

 

Президент Володимир Зеленський назвав український ракетний комплекс “Вільха-М” “реактивною системою залпового вогню”, а реактивний снаряд “Тайфун”, призначений для озброєння РСЗВ “Град”, “Верба” та “Берест”, – “системою”.

Як передає “Новинарня“, про це він сказав у вівторок, 20 жовтня, під час щорічного послання до Верховної Ради.

“Ми почали виготовлення новітніх зразків озброєння… Комплекс управління артилерійським дивізіоном “Оболонь-А”, мінометний комплекс “Барс”, артилерійські боєприпаси, зокрема для реактивних систем. Випробовується реактивна система залпового вогню “Вільха-М” та системи реактивних снарядів “Тайфун”, триває модернізація фрегату “Гетьман Сагайдачний” та підготовка до випробувань дисантних катерів “Кентавр”, прийнято на озброєння протикорабельну крилату ракету “Нептун”, – вважає Верховний головнокомандувач Збройних сил України.

“Вільха-М – це ракетний комплекс, а не реактивна система залпового вогню. Не в російській вікіпедії перед виступом у Верховній Раді треба ритися, а хоч би цікавитися військовими розробками і знати, чим РСЗВ відрізняється від ракетного комплексу”, – прокоментував армійський волонтер, активіст партії “Демократична сокира” Олександр Карпюк у фейсбуці.

Під час цього виступу глава держави заявив, що у період коронакризи фінансування ЗСУ не зменшується, а також назвав свої повістки у військомат “фейковими”.

Нагадаємо, навесні 2019 року в Міноборони заявляли, що Володимир Зеленський не з’являвся у військкомат, хоча йому надсилали повістки для призову по мобілізації чотири рази — 15 квітня 2014 року, 23 червня 2014 року, 15 серпня 2014 року, 10 травня 2015 року.
Таку інформацію про повістки в Міноборони оприлюднили 13 квітня, до другого туру виборів, у відповідь на запити групи депутатів Верховної Ради.
Проте згодом у Міністерстві оборони повідомили, що президента Володимира Зеленського не призивали до служби у зв’язку з мобілізацією у 2014–2015 роках.

У травні 2020 року президент Зеленський запропонував збільшити штрафи за ухилення від мобілізації.

Читайте також:
“Антиукраїнський гумор Зеленського”: всі кпини в одній відеонарізці

Верховний Суд зобов’язав Зеленського виступати українською

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.