Під час коронакризи фінансування ЗСУ не зменшується, – Зеленський

 

Під час коронакризи фінансування Збройних сил України не зменшилося, адже сучасне боєздатне військо є гарантом й запорукою миру в державі.

Як передає “Новинарня“, про це президент Володимир Зеленський заявив у вівторок, 20 жовтня, під час щорічного звернення до Верховної Ради.

“Настання миру в Україні не означає, що ми перестанемо дбати про нашу армію. Навпаки – лише сучасне та боєздатне військо буде гарантом подальшого миру та запорукою безпеки України. Були фейкові повістки у військкомат, страшилки, що Зеленський розвалить армію, все це було… А є беззаперечні факти: у 2020 році бюджет на армію став найбільшим в історії України. У часи коронакризи він не зменшився ні на гривню”, – сказав президент і закликав “не розганяти зраду”.

“Не розганяйте, будь ласка, зраду, що в 2021 році ми скоротимо кошти на військо. Не тому, що бюджет… Це неможливо, бо бюджет іще не прийнятий. А тому я не дозвлю цього зробити. Як мінімум, ці кошти залишаться на рівні цього року, тобто 117 млрд грн, тобто на 15 млрд більше, ніж в епоху бігбордів про армію. Так, це правда, у нас не було таких бігбордів, але ми зміцнюємо армію на ділі”, – заявив Зеленський.

“Конгрес США затвердив військову допомогу Україні на суму 250 млн доларів, у Великій Британії ми підписали угоду на 1 млрд 250 млн фунтів на зміцнення ВМС України. Ми отримали та очікуємо на додаткові швидкісні катери класу “Айленд”, спільно з Туреччиною ми будемо виробляти корвети, двигуни та військові дрони, розвивати системи ППО”, – наголосив глава держави і додав, що “ми починаємо будувати дві державні українські військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону”.

Також президент заявив, що “працює для максимального забезпечення гідних умов для військових”.

“Можна брехати про нашу непатріотичну позицію, але вперше з 2014 року добровольці отримали статус учасників бойових дій. Іноземці, які захищали Україну, отримують громадянство, а Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями. Ми перевели Генштаб на типову структуру держав НАТО, успішно провели спільні навчання “Репід Трайдент”, ми продовжуємо втілення стандартів НАТО та сумісність наших військ із військами Альянсу. Та найголовніше – це люди, наші бійці, ми працюємо для забезпечення максимально гідних умов для них і їхніх сімей”, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський мав на меті виступити із посланням до Верховної Ради раніше, але його переносили через коронавірус.

Читайте також:
Донька ветерана Миколи Микитенка, який вчинив самоспалення на Майдані, вимагає зустрічі з президентом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна