Зеленський виступить із посланням до Верховної Ради, яке переносили через коронавірус

 

Президент Володимир Зеленський виступить у Верховній Раді з посланням про внутрішній та зовнішній стан в Україні 20 жовтня, о 10:30.

Про це в понеділок, 19 жовтня, заявив голова парламенту Дмитро Разумков на погоджувальній раді.

Очікується, що Зеленський почне виступ о 10:30, після виступів депутатських фракцій і груп, і говоритиме до години.

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук як представник президента у парламенті висловив думку, що депутати отримають із послання “відповіді на багато питань”, які виникали останнім часом.

“Заплановане послання президента України до Верховної Ради відбуватиметься в повній відповідності до регламенту ВР, під час нього будуть висловлені основні положення щодо стану зовнішньої та внутрішньої ситуації в Україні. Я думаю, що відповіді на багато питань, які ставлять особливо останнім часом, всі отримають саме з цього послання”, – зазначив Стефанчук.

Також нардепи розглянуть проєкт постанови №4228 – про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз.

Разумков також зазначив, що провести годину запитань до уряду у вівторок не зможуть, але запропонував запросити до парламенту міністра охорони здоров’я. У Максима Степанова буде 20 хвилин на виступ, ще 21 хвилина буде на запитання на відповіді.

Верховна Рада поки не зможе розглянути в першому читанні законопроєкт про держбюджет на 2021-й рік, спікер закликав мобілізуватись для його доопрацювання.

Напередодні, 15 жовтня, речниця голови держави Юлія Мендель повідомила, що 20 жовтня відбудеться послання президента до Верховної Ради, яке у квітні через карантин перенесли.

Читайте також:
В Україні планують створити штаб для боротьби з COVID-19, який очолить Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна