В Україні планують створити штаб для боротьби з COVID-19, який очолить Зеленський

 

Народні депутати хочуть створити штаб для боротьби з коронавірусом, який очолить президент Володимир Зеленський.

На погоджувальній раді парламентарії домовилися розглянути документ у вівторок, 20 жовтня. Проєкт постанови №4228 19 жовтня внесли до Верховної Ради України.

Документ, зокрема, передбачає створення очолюваного президентом штабу боротьби з вірусом, підвищення спроможності національної системи охорони здоров’я, запровадження системи захисту вітчизняної економіки від наслідків пандемії, розробку ефективної безпекової стратегії України в умовах “нових глобальних біологічних викликів”.

Також депутати планують ввести в дію єдину всеукраїнську багатоканальну телефонну лінію для українців, що мають симптоми або хворіють на коронавірусну хворобу. Їм проводитимуть безкоштовні тестування та надаватимуть невідкладну допомогу.

Крім того, парламентарі пропонують створити за регіональним розподілом необхідну кількість мобільних бригад, які збиратимуть у пацієнтів біологічний матеріал за місцем проживання та самі везтимуть його у лабораторію.

Як інформувала “Новинарня“, 18 жовтня в Україні лабораторно підтвердили 4 766 нових випадків коронавірусної хвороби. При цьому, за результатами повторних лабораторних досліджень, за добу одужали 1 112 осіб. Від ускладнень померли 66 людей.

Читайте також:
У ЗСУ другу добу поспіль фіксують смертність від COVID-19. Всього – вже 14 померлих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна