Донька ветерана Миколи Микитенка, який вчинив самоспалення на Майдані, вимагає зустрічі з президентом

 

Дочка ветерана Миколи Микитенка, який вчинив самоспалення на знак протесту проти політики капітуляції Володимира Зеленського, вимагає зустрічі із президентом.

Такий заклик Юлія Микитенко розмістила, опублікувавши відео із прощання з батьком, яке відбулося на Майдані Незалежності цієї суботи, 17 жовтня.

“Володимире Олександровичу, майте мужність глянути мені в очі! У першу добу, після того як мій батько це вчинив, більшість ЗМІ написали, що якийсь невідомий чоловік з невідомих причин вчинив самогубство. Але це не відповідає дійсності. І я хочу, щоб ви знали, що насправді він вчинив протест проти політики капітуляції Володимира Зеленського. Я його донька і буду зараз говорити від його імені. Він не був фанатиком і не був самогубцем. Він дуже любив життя і Україну”, – каже Юля.

“Як доньці, мені важко прийняти цей вчинок, але я можу його зрозуміти. Як і багато інших ветеранів, які мають зараз схожі відчуття. Єдине, чого я не можу зрозуміти, – чому досі ніхто з очільників нашої держави не висловив жодного слова ні підтримки, ні співчуття нашій сім’ї? Чому їм легше думати, що якийсь невідомий чоловік з невідомих причин вчинив самоспалення на Майдані?”, – запитує Микитенко.

Вона висловила прохання, аби влада пішла на діалог з її родиною та всіма ветеранами та військоовслужбовцями, які втрачали когось із рідних чи близьких на Сході.

“Я хочу, щоб ця плеяда кривава з Василя Макуха, Олекси Гірняка і тепер Миколи Микитенка закінчилась. Пане президенте! Майте мужність подивитись мені в очі. Подивитись в очі іншим ветеранам, які втрачали життя, кров і своє здоров’я на війні”, – підсумувала Юлія Микитенко.

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на 11 жовтня 49-річний ветеран АТО, активіст Майдану, доброволець Микола Микитенко, одягнувши однострій із бойовими нагородами, вчинив самоспалення на Майдані Незалежності на знак протесту проти капітулянтської політики президента Володимира Зеленського. Обгорілого чоловіка шпиталізували до лікарні з майже 100% опіків тіла.
Уранці 14 жовтня Микитенко помер у лікарні. 
З останніх дописів Миколи Микитенка у фейсбуці можна зрозуміти, що він незадоволений політикою Зеленського щодо військових, які зараз захищають Україну від агресора.

Читайте також:
“Почуйте ветеранів!” На Майдані попрощалися з Миколою Микитенком, який вчинив самоспалення на знак протесту. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна