МОЗ представив план дій в разі погіршення епідемічної ситуації в країні

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов представив детальний план дій у разі погіршення епідемічної ситуації. Він наголосив, що якщо ситуація з коронавірусом в Україні вийде з-під контролю, що призведе до колапсу медичної системи, то допомога громадянам буде надаватися вибірково.

Про це він заявив у вівторок, 20 жовтня, передає пресслужба МОЗ.

Міністр виділив чотири рівні розвитку пандемії коронавірусу в Україні, останній з яких і приведе до колапсу в українській медицині.

На перших трьох рівнях буде спостерігатися щоденний приріст інфікованих коронавірусом (до 15 тисяч), а завантаженість лікарняних ліжок складе не більше 85%.

На останньому, четвертому рівні, який настане при понад 15-20 тисячах нових випадків в день, за його словами, допомога пацієнтам буде вже вибірковою.

“Тут ми будемо змушені запровадити активацію протоколів медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги. Я впевнений, ніхто не хоче, щоб країна опинилась на 3-4 рівні. Сьогодні Верховна Рада зібралась вперше після власного карантину. І я сподіваюсь, що кожен та кожна в цій залі усвідомлюють, наскільки страшна ця хвороба і наскільки важливо забезпечити виконання цих правил”, – підсумував міністр охорони здоров‘я.

Нагадаємо, що в Україні понад 75% смертей від COVID-19 припадає на людей віком понад 60 років. Перебіг хвороби також ускладнює наявність у пацієнта супутніх патологій.

Читайте також:
Степанов: Україна має можливість запустити власне виробництво обов’язкових вакцин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна