Степанов: Україна має можливість запустити власне виробництво обов’язкових вакцин

 

Україні потрібно забезпечити виробництво власних вакцин проти дифтерії, правця, кору та інших хворіб.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає пресслужба МОЗ у четвер, 15 жовтня.

“Ми маємо створити своє виробництво вакцин. Наша країна повинна мати повністю своє забезпечення ними. Це шлях не швидкий. Це неможливо зробити за пів року, але наші виробники готові до цього приступити”, – зазначив урядовець.

За його словами, є три виробники, з якими МОЗ обговорювало розробку вакцин, і які мають відповідні потужності.

“Я кажу про ті вакцини, якими ми користуємося постійно: проти дифтерії, правця, кору. Це питання нашої біобезпеки. Як показує COVID-19, нам необхідно мати власне виробництво. Навіть якщо на першому етапі це буде дорожче”, – наголосив Степанов.

Також він додав, що Україна долучилася до глобальної ініціативи COVAX, яка створила альянс щодо доступу до вакцини проти коронавірусу різних країн світу.

“Ми займаємося цим п’ять місяців, починаючи з травня. Нам підтвердили, що коли з’явиться вакцина від коронавірусу, ми можемо розраховувати на вісім мільйонів доз щодо цієї ініціативи. Паралельно МОЗ веде перемовини також із такими світовими компаніями, як Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac”, – сказав Степанов.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський дав зрозуміти, що не прийме російську вакцину від коронавірусу.

Читайте також:
Ситуація з коронавірусом серйозніша, ніж будь-коли з початку епідемії, – ВІДЕОЗВЕРНЕННЯ глави МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна