Ситуація з коронавірусом серйозніша, ніж будь-коли з початку епідемії, – ВІДЕОЗВЕРНЕННЯ глави МОЗ

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що ситуація з поширенням коронавірусу в Україні “серйозніша, ніж будь-коли з початку епідемії”, та настійливо закликав дотримуватися протиепідемічних заходів.

Про це він сказав у відеозверненні, поширеному ввечері в четвер, 8 жовтня.

“Якщо ми й надалі ігноруватимемо правила протиепідемічної безпеки, то ситуація швидко вийде з-під контролю. Тому я звертаюся до всіх громадян, незалежно від статусу або посади, закликаю всіх: носіть маски, дотримуйтесь соціальної дистанції, використовуйте антисептики та мийте руки. Ситуація серйозніша, ніж будь-коли з початку епідемії. На кону – ваше життя та життя ваших близьких”, – наголосив Степанов.

Глава МОЗ нагадав, що навесні соцмережами ширилися флешмоби з підтримки медиків, і підкреслив, що нині ситуація значно гірша, і це той самий момент, коли лікарі набагато більше потребують підтримки.

“Ідеться не про флешмоби. А про наше відповідальне ставлення до правил безпеки, щоб уповільнити розповсюдження захворювання, чим зменшити навантаження на лікарні та медиків”, – сказав міністр.

Також Степанов (який очолив список партії “Слуга народу” на виборах в Одеську облраду) звернувся “до тих, хто зараз “грає в політику”: на кону життя людей, думайте про це кожного разу, коли влаштовуєте концерти або інші масові піар-акції”.

За його словами, йдеться про серйозну небезпеку, і ніхто не має права нехтувати життя та здоров’я людей.

Степанов переконує, що МОЗ продовжує роботу з налагодження системи охорони здоров’я. За його словами, впродовж останніх пів року було відновлено роботу лабораторій, які з 200 тестів на добу у квітні зараз проводять по 34 тисячі; втричі збільшено кількість “ковідних” ліжок у лікарнях — із 12 до 37 тисяч; визначено й опрацьовано протоколи лікування.

Як повідомляла “Новинарня“, за минулу добу в Україні лабораторно підтверджено 5 397 нових випадків COVID-19 (новий антирекорд), померли 93 людини.

Читайте також:
Зеленський дав зрозуміти, що не прийме російську вакцину від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна