У будинку на столичних Позняках, де влітку стався вибух, виявили арсенал зброї

 

Рятувальники виявили вогнепальну зброю, боєприпаси й вибухонебезпечні рідини в одній із квартир відселеного будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 у Києві, де влітку стався вибух.

Про це в четвер, 15 жовтня, інформує пресслужба департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації.

“Учора, 14 жовтня, приблизно о 14:00, під час проведення робіт із повернення речей мешканців будинку на Соломії Крушельницької, 1/5 в одній із квартир знайдено нелегальну вогнепальну зброю. Зокрема, з квартири вилучено пістолети, рушниці, боєприпаси та ємності, попередньо, з вибухонебезпечною речовиною”, – йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження. Вилучену зброю, боєприпаси і ємності передали до поліції для проведення слідчих дій. Власника квартири затримали правоохоронці.

У КМДА також повідомили, що рятувальники комунальної аварійно-рятувальної служби “Київська служба порятунку” 13 жовтня розпочали пошук та повернення особистих речей мешканцям відселеного будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, пошкодженого внаслідок вибуху в червні.

Як писала “Новинарня“, потужний вибух у десятиповерховому житловому будинку стався близько 10:00 у неділю, 21 червня. Загинуло п’ятеро людей: дві жінки, 1943 р.н. та 1974 р.н., і троє чоловіків – 1991 р.н., 1967 р.н. і 1976 р.н.

Попередньо в ДСНС припустили вибух газоповітряної суміші, проте наголосили, що остаточний висновок щодо причини вибуху дасть експертиза.

Одразу було відомо про одну загиблу – жінку 1943 року народження, власницю квартири на сьомому поверсі, де стався вибух.

Ще трьох осіб рятувальники оперативно звільнили з-під завалів, загалом 23 людини з постраждалого під’їзду було евакуйовано.

Увечері того ж дня з-під завалів розкопали тіла ще двох мешканців будинку: жінки 1974 року та чоловіка 1991 року народження (матері та сина, які мешкали в квартирі на шостому поверсі – під тією, де стався вибух). Пізніше рятувальники виявили також тіло їхнього батька і чоловіка.

З усієї сім’ї врятувалася тільки 18-річна Анастасія Недашківська, яка перед вибухом зайшла у ванну кімнату. З напівзруйнованої квартири вона вибралася самостійно, відбувшись подряпиною на нозі. Дівчина втратила одразу всю сім’ю – батьків і брата.

Вибух пошкодив конструкції 4-8 поверхів, у квартирі на 9-му поверсі провалилася підлога. Загалом у цій секції розташовано 40 квартир.

Як заявив міський голова Віталій Кличко, швидше за все, будинок доведеться демонтувати.

Після того, як уночі 23 червня рятувальники витягли з-під завалів тіло останнього загиблого, рятувальні роботи було згорнуто.

Читайте також:
Поліція назвала основну версію вибуху будинку на Позняках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна