Поліція назвала основну версію вибуху будинку на Позняках

 

У Києві правоохоронці розслідують порушення вимог пожежної безпеки через вибух 21 червня у будинку по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5.

Про це в четвер, 25 червня, заявив заступник генпрокурора Олексій Симоненко в ефірі “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

Поліція відкрила кримінальну справу за ст. 270 Кримінального кодексу — порушення вимог пожежної безпеки.

“Під час розслідування основною версією є вибух побутового газу. Перевіряються і інші версії, проте призначено ряд складних комплексних експертиз, і за результатами висновків експертів буде остаточно вирішено”, — пояснив Симоненко.

За його словами, у “Київгазу” вилучили всі документи щодо службових обовʼязків людей, які відповідали за безпеку і за обслуговування саме цього будинку.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що до вибуху в будинку перевіряли лічильники.

“Лічильники знімалися, замінялися на спеціальні трубочки, і були повідомлення свідків про запах газу”, — сказав заступник Авакова.

Як писала “Новинарня“, потужний вибух у десятиповерховому житловому будинку стався близько 10:00 у неділю, 21 червня. Загинуло п’ятеро людей: дві жінки, 1943 р.н. та 1974 р.н., і троє чоловіків – 1991 р.н., 1967 р.н. і 1976 р.н.

Попередньо в ДСНС припустили вибух газоповітряної суміші, проте наголосили, що остаточний висновок щодо причини вибуху дасть експертиза.

Одразу було відомо про одну загиблу – жінку 1943 року народження, власницю квартири на сьомому поверсі, де стався вибух.

Ще трьох осіб рятувальники оперативно звільнили з-під завалів, загалом 23 людини з постраждалого під’їзду було евакуйовано.

Увечері того ж дня з-під завалів розкопали тіла ще двох мешканців будинку: жінки 1974 року та чоловіка 1991 року народження (матері та сина, які мешкали в квартирі на шостому поверсі – під тією, де стався вибух). Пізніше рятувальники виявили також тіло їхнього батька і чоловіка.

З усієї сім’ї врятувалася тільки 18-річна Анастасія Недашківська, яка перед вибухом зайшла у ванну кімнату. З напівзруйнованої квартири вона вибралася самостійно, відбувшись подряпиною на нозі. Дівчина втратила одразу всю сім’ю – батьків і брата.

Вибух пошкодив конструкції 4-8 поверхів, у квартирі на 9-му поверсі провалилася підлога. Загалом у цій секції розташовано 40 квартир.

Як заявив міський голова Віталій Кличко, швидше за все, будинок доведеться демонтувати.

Після того, як уночі 23 червня рятувальники витягли з-під завалів тіло останнього загиблого, рятувальні роботи було згорнуто.

Читайте також:
Зеленський вручив ключі від нових помешкань постраждалим від вибуху на Позняках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна