Голова НБУ Шевченко пояснив причини доган Рожковій та Сологубу

 

Причиною доган і висловлення недовіри Радою Нацбанку першій заступниці голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику голови Дмитру Сологубу стала їхня публічна позиція.

Про це заявив очільник Національного банку Кирило Шевченко в інтерв’ю виданню “Дзеркало тижня”, опублікованому в четвер, 8 жовтня.

Він вважає, що висловлювання членів правління НБУ не повинні суперечити принципу “єдиного голосу”.

“Висловлювання контрастних поглядів різними членами однієї команди може зашкодити нашому взаєморозуміння з міжнародними партнерами. Особливо це актуально на тлі активного діалогу з МВФ, який у нас зараз йде”, – сказав він.

Шевченко послався на ухвалену НБУ стратегію комунікацій, одним із принципів якої є політика “єдиного голосу” (one voice policy).

“Це значить, що ми як команда однодумців у НБУ повинні дотримуватися єдиної позиції, уникати розбіжностей в комунікаціях”, – вважає голова НБУ.

На його думку, це історія про порушення внутрішніх процедур, а не про політичний тиск.

“Враховуючи, що окремі члени нашої команди порушили нашу політику комунікацій, і було прийнято рішення Ради Національного банку”, – сказав Шевченко.

Нагадаємо, 2 жовтня Рада Національного банку України ухвалила рішення оголосити догану і висловити недовіру першій заступниці голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику голови Дмитру Сологубу, які раніше працювали у команді ексголови регулятора – Якова Смолія.

16 липня новим керівником Національного банку України замість Якова Смолія став Кирило Шевченко, який досі очолював державний “Укргазбанк”.
Ця фінансова установа в 2017 році опинилася в центрі скандалу через розкрадання з “Укргазбанку” близько 250 млн гривень.
Яків Смолій подав у відставку з поста голови Нацбанку 1 липня, пояснивши цей крок політичним тиском. 3 липня Верховна Рада звільнила його з посади.

Читайте також:
Президенту банку “Аркада” оголосили про підозру в присвоєнні 50 мільйонів

Новий голова НБУ Шевченко не пройшов спецперевірку до призначення на посаду, – Юрчишин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна