Президенту банку “Аркада” оголосили про підозру в присвоєнні 50 мільйонів

 

Правоохоронці повідомили про підозру у привласненні 50 мільйонів гривень президенту банку “Аркада” Костянтину Паливоді.

Про це в четвер, 3 вересня, повідомили в пресслужбі прокуратури Києва.

“Повідомлено про підозру Президенту АТ АКБ “Аркада” у привласненні грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів “Еврика” та “Патріотика” у сумі 50 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У приміщенні банку, а також за місцем проживання підозрюваного та інших осіб тривають обшуки.

За даними досудового розслідування, у червні 2018 року підозрюваний, обіймаючи посаду голови правління “Аркади”, разом зі своїми спільниками розробив та реалізував схему привласнення грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів “Еврика” та “Патріотика”, управителем яких є АТ АКБ “Аркада”.

Так, шляхом видачі кредиту та подальшого проведення операцій з використанням суб’єктів господарювання, які не пов’язані з банком та підконтрольні безпосередньо підозрюваному, з фондів фінансування будівництва були виведені кошти у сумі 50 млн гривень.

Читайте також:
НБУ визнав банк “Аркада” неплатоспроможним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна