Уперше канадську тренувальну місію UNIFIER в Україні очолила жінка – підполковник Сара Хір

 

На Львівщині у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулася церемонія передання повноважень новому командуванню вже десятої за рахунком ротації канадської тренувальної місії UNIFIER.

Про це в понеділок, 5 жовтня, інформує пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Засвідчили факт передачі повноважень Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Галадза і Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг.

Начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук від імені українських військовослужбовців подякував народу, уряду, Збройним силам Канади за продовження шляхетної справи – допомоги Україні та її армії.

“Ми щиро вдячні підполковнику Раяну Стімпсону, усім військовослужбовцям попередньої ротації за підтримку і співпрацю. Бажаємо їм благополучного повернення додому, подальших успіхів у ратній справі, добробуту сім’ям, процвітання країні! Гостинно вітаємо нову ротацію на чолі з підполковником Сарою Хір. Бажаємо їй та її підлеглим приємного перебування в Україні, успіхів під час виконання тренувального завдання, розвитку традицій і починань канадської місії “ЮНІФАЄР”, – зазначив генерал-лейтенант Ткачук.

Підполковник ЗС Канади Сара Хір

“Ми будемо зосереджувати нашу діяльність на роботі з військовими полігонами та центром підготовки загальновійськових полігонів. Будемо працювати з військовими академіями, будемо працювати в напрямку тренування інженерів, також військових медиків та продовжувати ті напрямки, які були започатковані”, – розповіла командирка 10-ї ротації “ЮНІФАЄР” Сара Хір.

Як відомо, тренувальна місія ЗС Канади в Україні триває з 2015 року. Канадський військовий контингент виконує функції інструкторів і наставників у цілій низці навчальних центрів ЗС України. В Міжнародному центрі миротворчості та безпеки проводить безпосередній вишкіл наших воїнів з різних військових частин.
Традиційно канадський військовий контингент налічував близько 250 військовослужбовців, але через пандемію коронавірусу дев’ята ротація складалася з трохи більше сотні осіб. Новоприбула ротація суттєво збільшена від попередньої, і налічує вже близько 200 канадських військовиків.

Нагадаємо, нещодавно канадські інструктори вперше провели навчання для ВМСУ в межах операції UNIFIER.

Читайте також:
“Боротьба за живучість”: українські військові моряки пройшли курс підготовики за участю іноземних інструкторів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна