Канадські інструктори вперше проводять навчання для ВМС у межах операції UNIFIER

 

Для корабельного складу Військово-Морських сил Збройних сил України розпочались курси з тактичного маневрування за участю канадських інструкторів у межах проведення операції UNIFIER.

Одне з головних завдань операції, яка стартувала в четвер, 1 жовтня, – збудувати міцну взаємодію між українськими ВМС і силами НАТО, повідомляє видання “Армія.Інформ”.

Зазначається, що протягом тижня для військових моряків проводитимуть теоретичні заняття з тактичного маневрування.

Зокрема:

  • прокладання маршрутів руху корабля або груп кораблів;
  • будування тактичних порядків;
  • проведення розрахунків та спільного способу передачі сигналів.

Також плануються виходи кораблів у море, під час яких українські військові моряки зможуть уже на практиці використати здобуті знання.

На першому занятті в парах працювали командири кораблів та їхні штурмани.

“Тема заняття — визначення курсу корабля за допомогою маневреного планшета. Ми дуже сподіваємося, що нам вдасться від теорії перейти до практичних завдань на кораблях і проведення маневрів”, – поділився один з канадських інструкторів лейтенант Нікіта Ковальов.

Переважна більшість присутніх українських військових моряків уже мають досвід участі в міжнародних навчаннях.

На думку командира бойової частини штурманської та зв’язку патрульного катера “Прилуки” Олексія Жданова, досвід канадських колег є важливим та необхідним.

“Способи маневрування у нас ідентичні, але дані, які використовуємо ми, у них значно простіші. Всі країни-члени НАТО користуються стандартизованими методами взаємодії, і вони навчають нас саме цих стандартів. Канадські ментори вчать нас спільному способу передачі сигналів, які ми маємо використовувати під час міжнародних навчань. До слова, вони приїхали зі своїм обладнанням та своїми посібниками й наочно роз’яснюють, як усе це використовувати. Для нас це цінна інформація”, – розповідає лейтенант Жданов.

Представники Королівського військово-морського флоту Канади висловили сподівання, що така співпраця буде рости й розвиватись у майбутньому, а також високо оцінили професійну підготовку наших моряків.

Читайте також:
Кораблі ВМС та американський есмінець “Рузвельт” відпрацювали в Чорному морі відбиття ударів противника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна