Кораблі ВМС та американський есмінець “Рузвельт” відпрацювали в Чорному морі відбиття ударів противника

 

Військово-Морські сили ЗС України провели тренування типу “Passex” разом з есмінцем США “Рузвельт”.

Маневри відбулися у вівторок, 29 вересня в акваторії Чорного моря.

Як повідомляють в пресцентрі ВМС, метою тренування було вдосконалення майстерності та обмін досвідом між командами кораблів держав-членів та партнерів НАТО.

“Корабельно-катерною групою, на переході морем було відпрацьовано тактичне маневрування, тренування зі зв’язку, протиповітряну оборону, відбиття ударів противника”, – повідомляють у пресцентрі українського флоту.

Зі слів командувача ВМС Олексія Неїжпапи, спільні тренування з військовими кораблями США дають змогу вдосконалювати взаємосумісність, щоб бути готовими разом стати на захист безпеки, стабільності та миру в Чорноморському регіоні.

“Тому тренування типу “PASSEX” є чудовою нагодою для вдосконалення майстерності, морської виучки та обміну досвідом між екіпажами кораблів двох держав. Ми маємо намір і надалі поглиблювати партнерство та розширювати співробітництво у військовій сфері з нашими стратегічними партнерами зі Сполучених Штатів Америки”, – цитує командувача Військово-Морських сил ЗС України контр-адмірала Олексія Неїжпапу його пресслужба.

Як повідомили в пресцентрі МОУ, від українського флоту, зокрема, до навчань залучався патрульний катер “Старобільськ”.

“Екіпажі відпрацювали тренування з сигналовиробництва із використанням міжнародної системи сигналів, тактичне маневрування у складі корабельної групи, а також плавання в ордерах”, – додали в пресцентрі МОУ.

Окрім надводних бойових одиниць, до навчань залучався вертоліт Мі-14 Морської авіаційної бригади ВМС ЗС України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна