Путіна висунули на Нобелівську премію миру

 

Президента Росії Володимира Путіна висунули на Нобелівську премію миру, подачу кандидатури оформив російський письменник Сергій Комков.
На новину вже відреагував прессекретар російського президента Дмитро Пєсков відреагував на цю новину.

Про це в четвер, 24 вересня, пишуть російські ЗМІ.

Заявку до Нобелівського комітету направив письменник Сергій Комков.

“Процес після подачі моєї заявки до Нобелівського комітету вже пішов! І його вже ніхто не зможе зупинити”, — написав він на своїй сторінці в фейсбуці.

Заявку він подав ще 10 вересня. Комков просить нагородити російського президента за надання гуманітарної допомоги 27 країнам в боротьбі з коронавірусом і “внесення поправки про Бога до Конституції Росії”.

“Ми повинні будемо забезпечити такий активний і масовий рух людей по всьому світу на підтримку нашого президента, щоб члени Нобелівського комітету не мали ніякого іншого варіанту, окрім як присудити цю премію нашому президенту Володимиру Путіну”, — заявив Комков.

На його думку, це нібито буде тестом на громадянську активність і зрілість для Нобелівського комітету миру.

У той же час, прессекретар російського президента Дмитро Пєсков під час спілкування із журналістами заявив, що Кремль не висував президента РФ Володимира Путіна на здобуття Нобелівської премії миру.

“Ви ж знаєте, що абсолютно різні люди висуваються на цю премію, і це ініціатива тих, хто виступає з такою пропозицією. В даному випадку це згаданий вами письменник”, — прокоментував представник Кремля відповідну заявку письменника Сергія Комкова.

“Якщо рішення буде прийнято (про присудження премії – Н.) — прекрасно, якщо не буде прийнято — теж нічого страшного”, — сказав Пєсков.

Читайте також:
Янукович просив Путіна ввести російські війська в якості “миротворців”, – екс-голова ВВ МВС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна