ДШВ на Приазов’ї відпрацювали знищення десантних катерів противника

 

На полігоні Приазов’я підрозділи Десантно-штурмових військ ЗС України у рамках  стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля-2020” відпрацювали знищення надводних цілей противника.

У ході маневрів підрозділи ДШВ підсилили танками, артилерією, засобами протиповітряної оборони.

За словами командира однієї із бойових бригад ДШВ ЗС України, заходи бойової підготовки відзначалися високою інтенсивністю та були складними за виконанням.

“За сценарієм тренувань, розвідка виявила в акваторії Азовського моря кілька надводних цілей — це були десантні катери корабельного угрупування умовного противника”, — цитує офіцера видання “Армія.Інформ”.

Силам протидесантної оборони у складі посилених десантних підрозділів необхідно було якнайшвидше здійснити переміщення до визначеного району поблизу узбережжя Азовського моря.

Фото: Армія.Інформ

Далі необхідно було провести розгортання на рубежах, зайняти бойові позиції та точними ударами нанести вогневе ураження по силах противника.

Вогонь по умовному морському десанту вівся з озброєння бойових машин, реактивної та самохідної артилерії, а також мінометів та інших вогневих засобів. Бойові стрільби виконували також розрахунки протитанкових ракетних комплексів “Стугна-М”.

“Вогонь вівся із основних та запасних вогневих позицій. Артилеристи-десантники діяли динамічно, впевнено та тактично грамотно, незважаючи на складні умови обстановки та надходження раптових ввідних”, — підкреслив начальник артилерії окремої бригади ДШВ.

Крім того, своє вміння ефективно атакувати умовний ворожий десант противника також продемонстрували штурмова авіація Повітряних сил та вертольоти армійської авіації Сухопутних військ.

Фото: Армія.Інформ

Читайте також:
“Ми можемо”: Хомчак провів заключну конференцію перед навчаннями “Об’єднані зусилля-2020”

Злетіли в Британії – десантувалися в полі на Миколаївщині: як почалися навчання “Об’єднані зусилля-2020”. ФОТО

У Львівській області спецпризначенці ССО ЗСУ і США десантувалися з унікальних конвертопланів Osprey. ФОТО, ВІДЕО

Як писала “Новинарня“, 17 липня міністр оборони Андрій Таран заявив, що у відповідь на російські військові навчання в тимчасово окупованому Криму “Кавказ-2020” Україна проведе асиметричні навчання “Об’єднані зусилля-2020”.
У серпні на координаційній нараді було узгоджено, що навчання “Об’єднані зусилля” відбудуться на полігонах Південної України з 17 по 26 вересня 2020 року.

До навчання залучатимуться радники Представництва НАТО в Україні, представники Офісу зв’язку НАТО в Україні, інструктори, військові радники та спостерігачі від Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Федеративної Республіки Німеччини, Литовської Республіки, Республіки Польща (загалом п’яти країн НАТО), а також окремий підрозділ британських десантників.

Загалом рамках КШН “Об’єднані зусилля” заявлена участь 12 тисяч військових по всій території України. За проведенням навчання будуть спостерігати до 200 іноземних інструкторів, військових радників та спостерігачів.

Нагадаємо, що за інформацією Головного управління розвідки МОУ, у військових навчаннях ЗС Росії “Кавказ-2020” у Південному військовому окрузі РФ візьмуть участь близько 120 тисяч військових та близько чотирьох тисяч одиниць техніки. В ході показової фази навчання “не виключаються демонстраційні дії провокаційного характеру”.

Читайте також:
Росія готується до навчань “Кавказ-2020”: спецнавчання тривають і в анексованому Криму

Під час навчань “Об’єднані зусилля-2020” над Україною
пролетять бомбардувальники США з імітацією ракетно-бомбових ударів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.