Хомчак переговорив із головою Військового комітету НАТО. Домовилися про особисту зустріч

 

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак провів телефонну розмову з головою Військового комітету НАТО, головним маршалом авіації сером Стюартом Пічем.

Під час розмови в понеділок, 21 вересня, йшлося, зокрема, і про старт активної фази навчань “Об’єднані зусилля-2020”. 

Особливу увагу сторони приділили подальшому розвитку військового співробітництва між Україною та НАТО.

“Головний маршал авіації сер Стюарт Піч подякував за внесок нашої держави в операції НАТО та запевнив про відданість партнерству з Україною і налаштованість на поглиблення співпраці”, – повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що генерал-полковник Руслан Хомчак подякував за сприяння у наданні Україні статусу члена Програми розширених можливостей НАТО.

“Сьогодні наша співпраця наповнена практичним змістом. Як приклад, сьогодні розпочалася активна фаза стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля-2020″ за підтримки партнерів України”, – акцентував Головнокомандувач Збройних сил України.

Хомчак зазначив, що ці навчання за своїм розмахом, складом сил та засобів і залученням країн-партнерів є унікальним.

“Проведення цього стратегічного навчання дозволить продемонструвати готовність України дати відсіч збройній агресії самостійно та з використанням механізмів міжнародної підтримки, а також підвищити взаємосумісність з силами і засобами НАТО”, – наголосив Головнокомандувач Збройних Сил України.

“Співрозмовники, на завершення, домовилися координувати спільні зусилля та контактувати на регулярній основі і в подальшому, зокрема мова йшла про особисту зустріч”, – додали в пресцентрі ГШ.

Читайте також:
“Ми можемо”: Хомчак провів заключну конференцію перед навчаннями “Об’єднані зусилля-2020”

Злетіли в Британії – десантувалися в полі на Миколаївщині: як почалися навчання “Об’єднані зусилля-2020”. ФОТО

У Львівській області спецпризначенці ССО ЗСУ і США десантувалися з унікальних конвертопланів Osprey. ФОТО, ВІДЕО

Як писала “Новинарня“, 17 липня міністр оборони Андрій Таран заявив, що у відповідь на російські військові навчання в тимчасово окупованому Криму “Кавказ-2020” Україна проведе асиметричні навчання “Об’єднані зусилля-2020”.
У серпні на координаційній нараді було узгоджено, що навчання “Об’єднані зусилля” відбудуться на полігонах Південної України з 17 по 26 вересня 2020 року.

До навчання залучатимуться радники Представництва НАТО в Україні, представники Офісу зв’язку НАТО в Україні, інструктори, військові радники та спостерігачі від Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Федеративної Республіки Німеччини, Литовської Республіки, Республіки Польща (загалом п’яти країн НАТО), а також окремий підрозділ британських десантників.

Загалом рамках КШН “Об’єднані зусилля” заявлена участь 12 тисяч військових по всій території України. За проведенням навчання будуть спостерігати до 200 іноземних інструкторів, військових радників та спостерігачів.

Нагадаємо, що за інформацією Головного управління розвідки МОУ, у військових навчаннях ЗС Росії “Кавказ-2020” у Південному військовому окрузі РФ візьмуть участь близько 120 тисяч військових та близько чотирьох тисяч одиниць техніки. В ході показової фази навчання “не виключаються демонстраційні дії провокаційного характеру”.

Читайте також:
Росія готується до навчань “Кавказ-2020”: спецнавчання тривають і в анексованому Криму

Під час навчань “Об’єднані зусилля-2020” над Україною
пролетять бомбардувальники США з імітацією ракетно-бомбових ударів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна