В Умані зруйнували карантинний паркан на могилі цадика Нахмана. ВІДЕО

 

На Черкащині група хасидів знесла частину паркану біля могили цадика Нахмана в Умані, який був встановлений для запобігання розповсюдженню коронавірусу.

Про це в четвер, 10 вересня, інформує “Українська правда” з посиланням на управління Нацполіції у Черкаській області.

За словами речниці поліції Зої Вовк, паломникам не сподобалося, що паркан затулив їм шлях до могили, і вони почали його зносити. Ці віряни приїхали до Умані з Харкова.

Поліції вдалося заспокоїти порушників, на двох із них склали адміністративний протокол за статтею 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Нагадаємо, 28 серпня Україна ухвалила рішення обмежити паломництво хасидів до Умані на свято Рош га-Шана в 2020 році через пандемію коронавірусу.
Міський голова Умані Олександр Цебрій тоді заявляв, що готовий блокувати в’їзди до міста, якщо прочани-хасиди масово приїдуть в Умань на святкування іудейського Нового року.

Також Ізраїль виступив проти паломництва хасидів до Умані на тлі пандемії коронавірусу.

Читайте також:
В Умані для хасидів із COVID-19 відкриють госпіталь

Умань цьогоріч відвідають близько трьох тисяч паломників, – Аваков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна