Заявив члена ТКГ Фокіна не відповідають інтересам України, – Аваков

 

Заяви заступника голови української делегації в ТКГ, експрем’єра Вітольда Фокіна про загальну амністію для бойовиків та особливий статус для всього Донбасу не відповідають національним інтересам.

Про це в понеділок, 31 серпня, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує пресслужба МВС.

“Жоден наш солдат не має гинути через недолугі політичні спекуляції. Тому заява представника України у ТКГ Вітольда Фокіна про загальну амністію та особливий статус для всієї території Донбасу є провокативною і не відповідає національним інтересам. Пам’ятаємо про те, що за кожен клаптик української землі на Донбасі загинули тисячі наших солдатів”, – сказав глава МВС.

Зазначається, що таку заяву Аваков зробив після церемонії вшанування під Верховною Радою України пам’яті чотирьох нацгвардійців, які загинули 31 серпня 2015 року внаслідок підриву гранати.

Як інформувала “Новинарня“, минулого тижня Вітольд Фокін в інтерв’ю проросійському виданню “Страна” заявив, що, на його думку, війна на Донбасі припиниться за умови надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей. Також Фокін згадав про оголошення загальної амністії для всіх бойовиків “ДНР/ЛНР”.

Нагадаємо, 30 липня президент Володимир Зеленський призначив Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу. 18 серпня його заступником став експрем’єр початку 1990-х Вітольд Фокін. Відомо, що виходець з Донбасу Фокін раніше підтримував сепаратистські прояви в ОРДЛО.
22 серпня Зеленський похвалив Кравчука і Фокіна в ТКГ.

Читайте також:
“Автономна Республіка Донбасу” на чолі з Януковичем: розвідка США розсекретила “мирний план” РФ для України, який доводили до Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна