Зеленський похвалив Кравчука і Фокіна в ТКГ

 

У Тристоронній контактній групі після призначення туди діячів початку 1990-х Кравчука й Фокіна втановився “правильний баланс від України”.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю телеканалу “Україна 24”.

“Мені здається, що це правильний досвідчений баланс, який сьогодні є від України у Тристоронній контактній групі. Ми не просто зробили заміну, ми добились режиму тиші, домовились про 20 ділянок розмінування, про обмін полоненими, точки розведення. І вже на технічному напрямку зараз будемо йти до результату”, – сказав президент Зеленський, якого цитує “Укрінформ“.

Він зауважив, що новий голова ТКГ Леонід Кравчук – один із найкращих дипломатів в Україні.

“Я не просто впевнений, я це бачив. Він енергійна людина, і я бачу як піднімається “Мінськ” під його керуванням. І дійсно ми вже домовились про деякі речі”, – додав Зеленський.

На його думку, Вітольд Фокін теж на місці, бо “тій стороні” важливо бачити людину з Донбасу.

“Кравчук і Фокін – це пара професійних потужних українських дипломатів з чітко проукраїнською позицією. Патріотичною і збалансованою. Що дуже важливо”, – вважає Зеленський.

Він подякував Леоніду Кучмі, який довгий час очолював українське представництво в ТКГ, приділив дуже “багато свого серця для Мінських перемовин”.

“Зустрічі йшли протягом 12-14 годин. Це не лише виснажує, це і психологічні зустрічі. Це дуже складно тому. Кумча працював професійно і дипломатично”, – зауважив Зеленський.

Читайте також:
Зустріч радників у “нормандському форматі” запланована на 28 серпня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна