ТКГ погодила чотири нові ділянки розведення та 20 ділянок для розмінування

 

На засіданні Тристоронньої контактної групи учасники погодили 20 ділянок розмінування та чотири нові ділянки розведення на Донбасі.

Про це вночі в четвер, 20 серпня, повідомила пресслужба Банкової.

“У безпековій групі були досягнуті домовленості щодо 20 ділянок розмінування в межах оновленого плану, передбаченого комюніке Паризького саміту “Нормандської четвірки” від 9 грудня 2019 року”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що таке рішення дасть змогу просунутися у виконанні домовленостей лідерів Нормандського формату

Також українська сторона підтримала необхідність розробки рамкового рішення ТКГ щодо протимінної діяльності, що допоможе оптимізувати подальшу роботу з цього питання.

“Українська делегація також підтримала пропозиції щодо чотирьох нових ділянок розведення сил і засобів”, – акцентували в пресцентрі президента, втім не назвали ділянки, про які йдеться.

Не йдеться про назви ділянок і в повідомленнях сепаратистських інформаційних агентств.

Як інформувала “Новинарня“, 9 листопада 2019 року за присутності СММ ОБСЄ після семи діб тиші відбулося дзеркальне розведення сил і засобів на ділянці №3 в районі Богданівка-Вікторівка-Новопетрівське.

Розведення військ у районі Золотого, на ділянці №2, відбулося 29 жовтня, у Станиці Луганській на ділянці №1 – 26 червня 2019 року.

Уперше угоду про відведення військ і озброєнь у трьох зонах безпеки – біля Станиці Луганської, Золотого і Петрівського – було підписано на переговорах ТКГ в Мінську ще 21 вересня 2016 року. Угода передбачала відведення по 1 кілометру з кожної зі сторін.
У 2016 році часткове розведення сил відбувалося в районах Золотого і Петрівського на Донеччині. Однак у 2017-му сторони повернулися на більш вигідні позиції.

Читайте також:
Україна веде перемовини про кілька нових ділянок розведення військ в зоні ООС, – Єрмак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна