Маріїнський палац відкривають для екскурсій

 

Церемоніальна резиденція президента України, розташована в Маріїнському палаці в Києві, стане доступною для екскурсій із 4 вересня.

Про це в понеділок, 31 серпня, інформує пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

Відвідати палац можна буде в п’ятницю, суботу та неділю, з 10:00 до 17:00.

Екскурсія триватиме 45 хвилин і коштуватиме 150 грн, для пільгових категорій громадян – 75 грн, а безоплатними екскурсії будуть для дітей до семи років.

Щочетверга доступ до палацу матимуть тільки організовані групи школярів. Для них буде передбачено особливу програму екскурсії з урахуванням їхнього віку, класу і специфіки історичного періоду, який вони вивчають.

Під час екскурсії палацом можна буде ознайомитися з експозицією картин і подарунків президентів України, церемоніальним залом, залом для переговорів.

Будівля є пам’яткою палацової архітектури стилю бароко і внесений до реєстру пам’яток національного культурного надбання.

Читайте також:
Балкон на щиті “Батьківщини-матері” відкрився для екскурсій. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна