Генерал Луньов передає повноваження командувача ССО та залишається у ЗСУ

 

Колишній командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Луньов, який очолював ССО чотири роки, передає повноваження новому командувачу та запевняє, що залишається у лавах Збройних сил України.

Про це йдеться в зверненні Луньова, яке поширив пресцентр командування Сил спеціальних операцій в середу, 26 серпня.

“Передаючи повноваження командувача Сил спеціальних операцій хочу наголосити – я залишаюся у Збройних силах і буду продовжувати робити все можливе для захисту України.
Ви маєте зберегти і нарощувати ті здобутки, які ми з вами спільно досягли в умовах війни. Бути першим командувачем наймолодшого, найсучаснішого роду сил було великою честю для мене”, – йдеться у зверненні.

Як повідомив на представленні нового командувача ССО начальник Генштабу Сергій Корнійчук, Луньова призначено на іншу посаду до Головного командного центру Збройних сил України.

Серед здобутків Командування ССО Луньов нагадав про  написання Концепції формування та розвитку ССО на п’ять років до завершального етапу “дорожньої карти”.

“Ми не маємо права зупинятись. Ми повинні робити наступні кроки щодо нарощування спроможностей ССО, здатних ефективно виконувати свою почесну справу, використовуючи сучасні підходи, та давати гідну відсіч сьогоденним викликам”, – підкреслив генерал.

Луньов подякував кожному військовослужбовцю, який на практиці створював новий рід військ.

“Люди важливіші за залізо. Мені випала честь керувати “сталевими”. Ви кожен день ризикуєте своїм життям і несете відповідальність за життя своїх підлеглих з метою захисту своїх сімей, домівок, своєї рідної землі”, – написав Луньов.

Генерал-лейтенант подякував особовому складу КССО, волонтерам, представникам ГО, радникам, іноземним партнерам, колегам.

Як інформувала “Новинарня“, 25 серпня новим командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України президент Зеленський призначив генерал-майора Григорія Галагана, який донедавна служив в СБУ.

Читайте також:
Командувач Сил спецоперацій Ігор Луньов: Проти нас тепер працює частина зрадників із Севастополя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна