Зеленський змінив командувача Сил спеціальних операцій

 

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з новим командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Ним став генерал-майор Григорій Галаган, який донедавна служив в СБУ.

Як повідомляє “Новинарня“, указ про призначення № 358/2020 глава держави підписав 25 серпня.

Іншим указом Зеленський звільнив з цієї посади Ігоря Луньова.

Президент звернув увагу на те, що в умовах дії перемир’я, яке нині триває, змінилися завдання Операції об’єднаних сил.

“Буде більше провокацій від проросійських бойовиків, тож і командування, і особовий склад ССО мають більше працювати над їхнім недопущенням і превентивними заходами. Також необхідне впровадження більш агресивних заходів протидії викликам, які постають, – адекватно реагувати на провокаційні дії з боку противника”, – цитує Зеленського його пресслужба.

Серед заходів, яких також має вжити новий командувач ССО, Володимир Зеленський назвав продовження розвитку всіх компонентів Сил спеціальних операцій.

“Новопризначений командувач ССО запевнив президента у найголовнішому – якісному виконанні завдань за призначенням у різних умовах, продовженні роботи, спрямованої на розвиток морського та авіаційного компонентів Сил спеціальних операцій”, – додали на Банковій.

З відкритих джерел відомо, що Григорій Галаган – генерал-майор запасу, з 1995-го по 2002 роки проходив службу в Збройних силах України.
Із 2002-го по 2019 – військовослужбовець Служби безпеки України. Обіймав посаду першого заступника начальника Центру спеціальних операцій боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів Служби безпеки України.
Ветеран російсько-української війни, має статус учасника бойових дій. У квітні 2015 року був поранений при виконанні бойового завдання.
За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня та орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Читайте також:
Командувач Сил спецоперацій Ігор Луньов: Проти нас тепер працює частина зрадників із Севастополя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна