Паспорти РФ за спрощеною процедурою отримали 130 тисяч жителів Донеччини, – Пушилін

 

Із травня 2019 року понад 130 тисяч жителів окупованих районів Донецької області отримали російське громадянство в спрощеному порядку.

Про це заявив ватажок сепаратистського угруповання “ДНР” Денис Пушилін 22 серпня.

“Завдяки указу президента Росії Володимира Путіна про спрощення отримання громадянства Російської Федерації вже понад 130 тисяч жителів нашої “республіки” стали повноправними російськими громадянами. Донбас душею і серцем відчуває себе частиною великої країни – Росії”, – йдеться в повідомленні на телеграм-каналі Пушиліна.

Таку заяву ватажок сепаратистів ОРДО зробив з нагоди Дня прапора Росії.

Як повідомляла “Новинарня“, 24 квітня 2019 року президент РФ Володимир Путін підписав указ “Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку”. У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.
Відтоді громадяни України, які живуть в окупованих районах Донецької і Луганської областей (ОРДО і ОРЛО), мають можливість отримувати російські паспорти на території Ростовської області РФ.
Надалі Путін заявив, що може бути ухвалене рішення про спрощену видачу паспортів РФ по всій Україні.
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про невизнання таких паспортів Росії для українців. Також уряд готував список посадовців РФ, причетних до незаконної видачі паспортів, щоб запровадити санкції проти них.

Читайте також:
Подання на паспорт РФ: Києву стало відомо про коханку Пушиліна та його сина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна