Кравчук не бачить потреби в перенесенні майданчика ТКГ з Мінська

 

Білорусь жодним чином не бере участі у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, тому немає потреби переносити переговорний майданчик в інше місце через протестні акції в країні.

Таку думку висловив керівник української делегації у ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук в інтерв’ю виданню “Сьогодні”, яке опубліковане в понеділок, 17 серпня.

Так він відповів на запитання, чи можемо ми змінити майданчик проведення ТКГ з Мінська на інше місто.

“Чому не можемо? Звичайно, можемо. Але я не бачу в цьому потреби. Білорусь не бере участі у ТКГ жодним чином, жодною посадовою особою. Вона створила для нас умови, надала нам майданчик. Я не думаю, що цей майданчик, під впливом тих процесів, які там зараз відбуваються, зміниться або можуть бути якісь загрози. Я просто не допускаю цього”, – сказав Кравчук.

Водночас він зауважив, що “треба передбачати все”.

“Якщо раптом там буде якась, не знаю, як назвати, революція (раптом, я не говорю, що буде), тоді ми подивимося. А зараз немає жодної потреби”, – вважає керівник української делегації у ТКГ.

Як інформувала “Новинарня“, раніше Кравчук припускав зміну місця переговорів через події в Білорусі. Серед ймовірних країн він, зокрема, називав Швецію.

Наступне засідання ТКГ заплановане на вівторок, 18 серпня.

Читайте також:
В омитому кров’ю Мінську більше не можуть відбуватися переговори ТКГ щодо Донбасу, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна