Аеродром “Шкільний” повернули у власність держави

 

За наслідками розгляду у суді справи щодо ситуації з аеродромом “Шкільний” задоволено всі позови Міноборони, а незаконно вилучені земельні ділянки повернуто у державну власність.

Про це повідомили у вівторок, 4 серпня, у Військовій прокуратурі Південного регіону України в коментарі “Армії.Інформ”.

Зазначається, що судовий розгляд тривав понад рік.

Причиною для звернення до суду стали дії Одеської міської ради, яка у червні–липні 2017 року ухвалила рішення про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення підпорядкованим комунальним підприємствам, а також декільком ФОПам, земельних ділянок аеродрому “Шкільний” загальною площею 94,7 га.

Цими діями орган місцевого самоврядування порушив права вітчизняного оборонного відомства, оскільки фактично вилучив ці землі.

За повідомленням військової прокуратури регіону, Міністерство оборони України у червні 2019 року подало до суду шість позовів про визнання незаконними та скасування вказаних рішень Одеської міської ради, а також про скасування реєстрації права комунальної власності на земельні ділянки.

При цьому Військовою прокуратурою здійснено виступ в інтересах держави в особі Міністерства оборони у розгляді судом справ за цими позовами.

Як повідомляла “Новинарня“, 29 жовтня командування Повітряних сил Збройних сил України заявило, що в Одесі близько 40 осіб у балаклавах вчинили спробу рейдерського захоплення майна військової частини А3571 – аеродром “Шкільний”.

Ці громадяни, які були представниками торгово-розважального центру City Center, зайняли частину військового аеродрому, пославшись на дозвіл Одеської міської ради, демонтували бетонний паркан і встановили металевий, “незаконно на 20 соток змінивши земельну ділянку”.

Водночас радник начальника ГУ Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк заявив, що невідомі – це “звичайні будівельники”, у забудовника є всі необхідні документи від органів місцевого самоврядування, і все, що відбувається, – «звичайний будівельний процес без насильства і “тітушок”.

Читайте також:
В Одесі затримали командира військової частини й вартового, які не реагували на захоплення території, – Матіос

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.