Кравчук назвав два можливих компроміси щодо Донбасу

 

Глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук назвав два можливих компроміси щодо ситуації з Донбасом. При цьому про особливий статус регіону не йдеться.

Про це він розповів у п’ятницю, 31 липня, в інтерв’ю “Суспільному”.

“Особливий статус Донбасу. Я це не сприймаю, тому що мені незрозуміло, що це таке. Але я можу сприйняти не “особливий статус”, а “особливу систему управління” у цих регіонах. Це вже компроміс. Управління, але не статус”, – підкреслив експрезидент.

Він нагадав, що за часи своєї каденції підписав закон про вільну економічну зону на Донбасі.

“Це міг би бути один із кроків, для того, щоб люди почали діяти, і розв’язувати складні питання, залучивши туди інвестиції, щоб порівняно швидко відновити життя і дати людям шанс працювати, заробляти та жити нормально”, – пояснив Кравчук.

Глава делегації зазначив, що ці компроміси не стосуються суверенітету України.

Однак з наданням особливого статусу ситуація зовсім інакша.

“Це вже якась окрема держава буде, з якимись особливими політичними повноваженнями. Можемо договоритися, що вони можуть мати свою поліцію, свої внутрішні силові структури, може дійти вже до війська, до прикордонників. Тоді це вже не буде територія в складі України”, – підкреслив він.

Як інформувала “Новинарня“, 30 липня президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі із мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, 28 липня другий президент України Леонід Кучма вирішив припинити участь у діяльності Тристоронної контактної групи.
Президент України в 1994-2005 роках Леонід Кучма вдруге став на чолі української делегації в ТКГ із мирного врегулювання ситуації на Донбасі 3 червня 2019 року.
Із 20 травня у засіданнях ТКГ замість Леоніда Кучми брав участь віцепрем’єр Олексій Резніков.

29 липня президент Зеленський заявив, що новим головою делегації України в ТКГ може стати чинний перший заступник голови української делегації, віцепрем’єр Олексій Резніков, а також перший президент України Леонід Кравчук.

Читайте також:
Учора представники ОРДЛО в ТКГ влаштували чергову істерику, але були послані за відомою адресою, – Казанський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.