Федині вручили обвинувальний акт у справі щодо погроз Зеленському

 

Народна депутатка від фракції “Європейська солідарність” Софія Федина повідомила, що отримала обвинувальний акт у справі про погрози президенту України Володимиру Зеленському.

Про це вона розповіла в середу, 29 липня, під час включення в ефірі телеканалу “Прямий”.

Як зазначила нардепка, обвинувальний акт їй вручили у Печерському районному суді Києва, коди вона з адвокатом прийшли оскаржити вручену їй раніше підозру.

Втім, за словами Федини, суддя, як виявилося пішла у відпустку, тому розгляд скарги перенесли на невизначений термін.

“Ну а слідчі і прокурори використали це, щоб вручити мені обвинувальний акт — у тому, що я погрожувала президенту Зеленському”, – зазначила депутатка.

Водночас вона наголосила, що їй інкримінується злочин за три фрази: “А знаєш, там стріляють”, “А знаєш, там розриваються гранати” та “Хтось думає, що він безсмертний”.

Вона серед іншого також заявила, що подібні справи – “це перша ластівка до тотальної цензури”.

Читайте також:
Нардепці Федині загрожує ув’язнення, якщо експертиза підтвердить її погрозу Зеленському, – Баканов

Як інформувала “Новинарня“, 12 лютого Державне бюро розслідувань вручило підозру народній депутатці від партії “Європейська солідарність” Софії Федині за фактом погроз президенту України Володимиру Зеленському. 

6 лютого волонтерці Марусі Звіробій у Державному бюро розслідувань вручили підозру за фактом погроз убивством президенту України Володимиру Зеленському.

10 лютого Печерський райсуд Києва обрав Марусі Звіробій запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з браслетом.

У жовтні 2019 року народна депутатка від “ЄС” Софія Федина та військова волонтерка Олена Біленька (Маруся Звіробій) записали відео, в якому висловили обурення спілкуванням президента Володимира Зеленського із добровольцями в Золотому на Луганщині. Федина заявила, що президент поводиться так, ніби вважає себе безсмертним. Вона зазначила, що так розмовляти із захисниками “навіть не всі сєпари дозволяли”. Звіробій натякнула, що в зоні ООС можна підірватися.

28 жовтня заступник голови Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура (фракція “Слуга народу”) подав до ГПУ і ДБР заяву про вчинення злочину депутаткою від “ЄС” Софією Фединою.
29 жовтня фракція “Слуга народу” всім складом вийшла до трибуни парламенту, аби закликати Верховну Раду разом з правоохоронцями і всім суспільством розібратися у ситуації, пов’язаній з висловлюваннями депутата з фракції “Європейська солідарність” на адресу президента України Володимира Зеленського.

Народна депутатка від партії “ЄС”, командирка Медичного батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич заступилася за колегу по фракції Федину.

Читайте також:
Справа Шеремета: суд залишив Антоненка під вартою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна