Глава ПЦУ Епіфаній заклав храм для 92-ї механізованої бригади

 

Предстоятель Православної церкви України Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній (Думенко) відвідав 92-гу окрему механізовану бригаду ЗСУ імені кошового отамана Івана Сірка та заклав пам’ятну капсулу у фундамент храму на честь святих апостолів Петра і Павла, який постане поряд із військовою частиною.

Про в суботу, 25 липня, повідомляє “Армія інформ“.

У селищі Клугино-Башкирівка під Чугуєвим, що на Харківщині, глава ПЦУ разом із командиром бригади, духовенством і військовослужбовцями звершив освячення наріжного каменю на місці майбутнього храму.

Блаженніший Епіфаній побажав захисникам міцності духу задля звершення добрих справ та захисту України і її народу від ворога.

“Ви робите дуже важливу справу, – звернувся до захисників очільник Помісної церкви, – адже кожен військовий потребує Божої допомоги. Багато хто декларував до війни, що є невіруючими, але після спілкування з нашими оборонцями, котрі пройшли горнило війни й дивились в очі смерті, можу стверджувати, що вони вірять у Бога. Добре, що в українському війську є капелани і командири, які опікуються особовим складом, турбуючись про духовний стан армійців, адже можливість «вилити» душу, сповідатись, порадитись – для захисників надзвичайно важлива. Сподіваюсь, кожен захисник знайде у Господньому храмі розраду й розуміння”.

Його Блаженство відзначив 92 омбр церковним орденом святого архістратига Божого Михаїла 2-го ступеня, а її командира підполковника Павла Федосенка – медаллю “За жертовність і любов до України”.

Гості поклали живі квіти до меморіалу загиблим воїнам бригади та помолилися за душі полеглих героїв, а також відвідали Кімнату пам’яті та Музей бойової слави підрозділу.

Читайте також:
На Донеччині відкривається перший в Україні міжконфесійний храм для військових

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна