“ПЖ” завершив збір на “Гнів Пречистий”: 100 снайперів отримають обладнання, яке дістає ворога за понад 2 км

Збір “Гнів Пречистий” від Фонду “Повернись живим” – завершено. Сумарно українці зібрали на обладнання для снайперів 234 250 887 гривень.

Про це фонд повідомив увечері у четвер, 25 квітня.

“100 снайперів (25 снайперських груп) отримають комплекси обладнання, які дають змогу ефективно влучати у ворожі цілі на відстані понад 2 000 метрів. В основі комплексу, який інструктори Фонду зі снайпінгу розробили на основі 10-річного досвіду російсько-української війни, — інноваційна гвинтівка та далекобійні набої до неї. Вони дозволяють ефективно влучати приблизно у 1,5 рази далі, ніж ті системи, які українські снайпери мали на озброєнні досьогодні”, – переповідають у Фонді.

Зазначається, що до оснащення далекобійних стрільців долучився і український бізнес. Зокрема, 51 млн грн від “Укрнафти” дали змогу покрити витрати на всіпозашляховики, які придбають у рамках проєкту.

“Ми планували акумулювати на «Гнів Пречистий» 220 млн грн, тож 14 250 887 гривень, які вийшло зібрати понад, Фонд передасть на поточні закупівлі для снайперів Сил оборони”, – додали в “ПЖ”.

Читайте також:
“Повернись живим” збирає кошти на “Гнів Пречистий” – підсилення сотні снайперів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна