Російські окупанти вчинили наругу над тілом загиблого на Донеччині медика Миколи Іліна, – ЗМІ

 

Російські окупанти вчинили наругу над тілом військового медика 35 обрмп Миколи Іліна, який загинув 13 липня біля Зайцевого на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу евакуаційної групи.

Про це у вівторок, 21 липня, повідомляє “Укрінформ”.

“Відзняті фото переданого окупантами тіла настільки жахливі, що на них не можна дивитися і, тим більше, публікувати. Із незрозумілих причин воно було розпороте від тазу до шиї, після чого грубо зшито. Також тіло не зберігалося у морзі, через що воно було покрите великими трупними плямами”, – йдеться у повідомленні.

Раніше на сепаратистських інформаційних ресурсах також викладали відео, де видно, як у голові трупа медика стирчить ніж.

Читайте також:
Подробиці розстрілу під Зайцевим: евакогруп було дві, поранений сержант у білому шоломі лишався живим. ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня“, 13 липня в “сірій зоні” під Зайцевим, що поруч з окупованою Горлівкою на Донеччині, під час виконання бойового завдання загинув командир розвідувального взводу зі складу 35 обрмп ВМС ЗСУ лейтенант Дмитро Красногрудь – унаслідок підриву на вибуховому пристрої.
Того ж дня російські окупаційні війська із трьох сторін віроломно обстріляли групу армійців ЗСУ, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого офіцера та мали розрізнювальне екіпірування гуманітарної місії – білі шоломи, жилети й пов’язки. Таким чином було порушено домовленість про режим “тиші”, досягнуту через ОБСЄ.

Під час обстрілу отримав поранення військовослужбовець з евакуаційної команди – сержант-розвідник. Він залишався в “сірій зоні”. Як засвідчило відео з безпілотника, поранений сержант був живий, зупиняв собі кровотечу джгутом та шукав укриття.

Ще один військовий отримав бойове травмування та вибрався з місця засідки.

Під час цих виходів загинув військовий медик із другої евакуаційної команди Микола Ілін “Естонець” (інший варіант написання прізвища – Ільїн).

14 липня стало відомо про евакуацію загиблого лейтенанта Красногрудя бойовиками на бік ОРДО. 15 липня тіло комвзводу було передане українській стороні на КПВВ “Майорськ”.

Тіло Ільїна бойовики знайшли 16 липня та передали Україні 17 липня.

Увечері 17 липня бойовики “ДНР” заявили, що виявили тіло третього загиблого українського військового, сержанта.

21 липня бойовики з терористичної організації “ДНР” передали українській стороні тіло, ймовірного, третього загиблого військового підрозділу морської піхоти ВМС ЗСУ, що поліг під селищем Зайцеве Донецької області.

Читайте також:
Під Зайцевим загинули розвідник Дмитро Красногрудь і медик Микола Ілін із 35 обрмп. ФОТО

“Війна без правил повернулася”.
Репортаж з-під Зайцевого, де росіяни підло порушили Женевську конвенцію

Прокуратура розслідує обстріл медиків на Донбасі під час евакуації тіла загиблого бійця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна