“ДНР” передала українській стороні тіло загиблого під Зайцевим військового

оновлено

Окупанти передали українській стороні тіло військового, який загинув 13 липня поблизу Зайцевого.

Про це в п’ятницю, 17 липня, повідомили в пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил.

“З тимчасово окупованої території України передали неідентифіковане тіло. Після нелегких перемовин УС СЦКК через СММ ОБСЄ з представниками російсько-окупаційних військ, нарешті були досягнуто домовленість – на КПВВ “Мар’їнка” на підконтрольну Уряду Україні територію було передано тіло людини. Підтверджень того, що це – військовий медик, який загинув 13 липня поблизу села Зайцеве, немає“, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі триває транспортування тіла до місця проведення експертизи ДНК.

Разом з тим, в українській стороні Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування в коментарі  “Укрінформу” заявили, що в “сірій зоні” відбулася передача українській стороні тіла загиблого військового медика. 

За словами співрозмовника зі складу СЦКК, автомобіль з тілом загиблого воїна повернувся на підконтрольну уряду територію о 13.05 через КПВВ “Мар’їнка”.

Фото: пресцентр 35 обрмп

Тіло доставлять до Красногорівської лікарні, де проведуть ДНК-ідентифікацію.

Сепаратистські ЗМІ ж стверджують, що “ДНР” передала тіло саме Миколи Іліна.

“За запитом української сторони ми передали тіло іноземного диверсанта зі складу української ДРГ. Ним є найманець з Естонії Микола Ілін“, – заявив так званий “заступник начальника управління народної міліції” Едуард Басурін.

Він також повідомив, що наразі в районі підриву “фахівці ДНР” продовжують пошуки “тіла третього ймовірно загиблого українського диверсанта” зі складу 137-го батальйону 35-ї бригади морської піхоти.

Як інформувала “Новинарня“, командир розвідувального взводу лейтенант Дмитро Красногрудь загинув унаслідок підриву на вибуховому пристрої в “сірій зоні” під Зайцевим, що поруч з окупованою Горлівкою, під час виконання бойового завдання 13 липня.
Того ж дня російські окупаційні війська із трьох сторін обстріляли групу армійців ЗСУ, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого офіцера. При тому було домовлено про режим “тиші” через ОБСЄ.
Під час цієї віроломної атаки загинув медик з евакуаційної команди  зі складу 137-го окремого батальйону морської піхоти 35 обрмп ВМС ЗСУ Микола Ілін “Естонець”. 

Крім того, ще одного військовослужбовця, сержанта, було важко поранено, ще один – отримав бойове травмування.

14 липня стало відомо про евакуацію загиблого лейтенанта Красногрудя на бік ОРДО. 15 липня тіло комвзводу було передане українській стороні на КПВВ “Майорськ”.

Станом на 76 липня ще два українські військові залишаються в “сірій зоні” або на “тому боці” — неназваний сержант-розвідник і військовий медик Ілін.

Читайте також:
Під Зайцевим загинули розвідник Дмитро Красногрудь і медик Микола Ілін із 35 обрмп. ФОТО

“Війна без правил повернулася”. Репортаж з-під Зайцевого, де росіяни підло порушили Женевську конвенцію

Прокуратура розслідує обстріл медиків на Донбасі під час евакуації тіла загиблого бійця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна