“Гвардія-2020”: українські військові навчилися відбивати напад з півдня. ВІДЕО

 

На полігоні “Широкий Лан” у Миколаївській області закінчилося велике командно-штабне навчання “Гвардія- 2020”.

У рамках цих навчань під керівництвом Генерального штабу ЗСУ органи управління Національної гвардії, Збройних сил та Державної прикордонної служби України провели спільну підготовку сил оборони.

“Всі учасники відпрацьовували спільну мету — наростити оперативні спроможності щодо управління об’єднаним угрупованням військ у ході ведення стабілізаційних та оборонних дій під час відсічі збройної агресії”, – повідомляє телерадіостудія Міноборони “Бриз”.

Сценарій активної фази було сплановано з урахуванням сучасних викликів і загроз.

За легендою, парашутно-десантна дивізія противника перейшла кордон, форсувала водну перешкоду, намагалась захопити плацдарм з розвитком наступу і захопленням деяких населених пунктів. Батальйонно-тактична група бригади швидкого реагування Нацгвардії України виконувала дії щодо ведення оборони. Для протидії противнику було задіяно артилерію, протиповітряну оборону, танковий підрозділ та авіацію.

Підтримка авіації під час активної фази навчань була дієвою і суттєво вплинула на її подальший перебіг.

“Авіація залучалась до дій щодо підтримання і прикриття оборони батальйонно-тактичної групи — нанесення противнику ураження, не давала можливості йому просуватись в бік нашого переднього краю і не давала можливості йому розгорнутися у батальйонні, ротні колони, тим самим дала можливість нам активніше діяти в обороні”, – зазначив командир бригади швидкого реагування Національної гвардії України Іван Миропольський.

У свою чергу начальник Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергій Мул констатував: “Завдання Держприкордонслужби України — недоторканність державного кордону, і спільно зі Збройними силами, Національною гвардією та іншими складовими сил безпеки і оборони забезпечити недоторканість державного кордону. Завдяки участі у командно-штабному навчанні ми відпрацьовуємо сумісність наших дій”.

На навчаннях були представлені іноземні партнери України з НАТО, представники канадської тренувальної місії UNIFIER.

Командир тренувальної місії UNIFIER в Україні Раян Стімпсон підсумував: “Ми побачили на полігоні ті результати, які принесла наша співпраця, оскільки вона триває вже доволі довгий час і ми підтримуємо цю професійну військову підготовку в Національній гвардії України. Зокрема, цікаво також спостерігати за процесом планування і виконання операцій за тими стандартами, якими користуються і Канада, і країни НАТО в цілому”.

Читайте також:
На ШирЛані триває активна фаза навчань “Гвардія-2020”. Спостерігають США та Канада

Як інформувала “Новинарня“, навчання “Гвардія-2020” відбувалися на ШирЛані з 6 липня. Лище від НГУ до маневрів залучено близько 1500 військовослужбовців, кілька сотень одиниць броньованої та спеціалізованої техніки.

Ці навчання на півдні України відбулися на тлі артикуляції загрози масштабного нападу РФ на Таврійському напрямку.

Як інформувала “Новинарня“, президент американської Jamestown Foundation Глен Говард зазначав, що посушливе літо в Криму може спонукати Російську Федерацію перейти до активних дій у Херсонській області, щоб отримати контроль над Північно-Кримським каналом. Таке ж припущення висловлював і колишній глава уряду АР Крим, екснардеп Сергій Куніцин (нині – голова Консультативної ради у справах ветеранів війни).

На початку червня стало відомо, що на території Херсонської та Миколаївської областей військові та правоохоронці посилили охорону об’єктів критичної інфраструктури через загрозу можливого вторгнення російських військ.

Наприкінці червня військові звітували, що один із підрозділів морської піхоти відпрацював десантування посадковим способом на територію одного із важливих об’єктів у виключній морській економічній зоні України, та приступив до умовної його оборони.

Екскомандувач Збройних сил США в Європі генерал Бен Ходжес раніше припустив, що через посушливе літо в окупованому Криму Російська Федерація під прикриттям військових навчань “Кавказ-2020” може захопити дамбу в Херсонській області.

За інформацією Головного управління розвідки, під час військових навчань Росії “Кавказ-2020” у Південному військовому окрузі участь візьмуть близько 120 тисяч осіб та близько чотирьох тисяч одиниць техніки.
В ході показової фази навчання не виключаються демонстраційні дії провокаційного характеру.

Читайте також:
Україна вже посилила Кримський напрямок морпіхами, ДШВ і не тільки

Втрата впевненості українців у армії та уряді зіграє на руку Росії, – генерал Ходжес

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна