На території двох областей посилили охорону інфраструктури через загрозу вторгнення РФ, – Наєв

 

На території Херсонської та Миколаївської областей військові та правоохоронці посилили охорону об’єктів критичної інфраструктури через загрозу можливого вторгнення Російської Федерації.

Про це в п’ятницю, 5 червня, повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, відповідаючи на запитання, чи планує Україна нарощувати спроможності у Херсонській та Миколаївській областях у зв’язку з інформацією щодо можливого вторгнення РФ в південні області з метою отримання контролю над Північно-Кримським каналом, передає “Укрінформ”.

“Дійсно, така інформація (у ЗМІ — “Н) проходила, але ми вже завчасно провели такі заходи. Ми спланували посилення охорони критично важливих об’єктів. Зокрема, це стосується й водогону нашої дніпровської води до тимчасово окупованої території (Північно-Кримський канал — “Н”). Ми всі ці об’єкти посилили – і охорону, і оборону, – і також проводимо визначені контрдиверсійні і контртерористичні заходи”, – зазначив Наєв.

За його словами, до цих заходів залучені як військові, так і інші складові сектору безпеки: СБУ, Національна гвардія, поліція і підрозділи, які здійснюють розвідувальну діяльність.

Напередодні президент американського Jamestown Foundation Глен Говард під час онлайн-конференції зазначив, що посушливе літо в Криму може спонукати Російську Федерацію перейти до активних дій у Херсонській області, щоб отримати контроль над Північно-Кримським каналом.

Він закликав Україну слідкувати за ситуацією і порадив використовувати полігон біля Херсона, щоб відпрацювати реагування на операції з насильницького вторгнення.

Говард також закликав США підтримати Україну в захисті Чорноморського регіону.

Читайте також:
Російські окупанти вкотре провели військові навчання біля берегів Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна