“Гвардія-2020”: почалися великі навчання нацгвардійців, у Генштабі закликали не фіксувати їх на фото і відео

 

В Україні в рамках спільної підготовки сил оборони розпочалося командно-штабне навчання “Гвардія-2020″ НГУ, військові одразу виявили фіксування їх на відео з цивільних квадрокоптерів.

Про це в понеділок, 6 липня, повідомила пресслужба Генерального штабу.

У районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами всі помічені безпілотні літальні апарати будуть збиті, наголосили в Генштабі.

“Особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані та притягнуті до відповідальності”, – зазначають у Генштабі.

Армійці звертаються до громадян України із проханням не проводити фото-, відеозйомку, трансляцію онлайн і не публікувати у соціальних мережах відомості, що розкривають:

  • розташування військової техніки, озброєння, майна та особового складу;
  • рух колон військової техніки та переміщення будь-яким способом особового складу;
  • режимні військові об’єкти Міністерства оборони України та Збройних сил України та несанкціоновано не проникати на їхню територію;
  • завдання органів військового управління, військ (сил) щодо бойової готовності, оперативної підготовки та застосування військ (сил);
  • підготовку та проведення навчань (тренувань, маневрів, воєнних ігор);
  • організацію, чисельність та дислокація військ (сил).

Розголошення такої інформації може становити загрозу національній безпеці.

Головна мета “Гвардії-2020”- нарощування оперативних спроможностей органів управління Національної гвардії України щодо управління об’єднаним угрупуванням військ під час ведення стабілізаційних та оборонних дій при відсічі збройної агресії.

У період активної фази навчань проведуть практичні дії визначених військових частин та підрозділів сил оборони. Окрему увагу приділять спільному виконанню заходів територіальної оборони держави та підвищенню рівня взаємосумісності органів управління складових сил оборони.

Читайте також:
На Рівненщині ЗСУ відпрацювали наступ із “джавелінами” і “бар’яктарами”

“Це найкраща робота у світі”. Як математик Данило Борисенко став кінним каскадером, а потім – воїном-зенітником із шістьма фронтовими ротаціями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна