На Рівненщині ЗСУ відпрацювали наступ із “джавелінами” і “байрактарами”

 

На Рівненському полігоні пройшли планові тактичні навчання Збройних сил України з керівним складом армії.

Про це в п’ятницю, 3 липня, повідомив пресцентр Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак особисто переконався, як у військах відпрацьовується тактика застосування американських протитанкових ракет “Джавелін” та як вражають цілі турецькі ударні безпілотники “Байрактар”, а також перевірив низку інших питань.

“За шість років ми навчилися добре оборонятися. Рік тому я поставив завдання підготувати війська до наступальних дій, адже Збройні сили України мають бути готовими до виконання будь-яких завдань за будь-яких умов”, – зазначив генерал-полковник Хомчак під час планових заходів з керівним складом ЗСУ на Рівненщині.

Зазначається, що під час проведення комплексу занять було відпрацьовано вирішення тактичних завдань під час наступу, створення та застосування нових елементів бойового порядку, комплексного вогневого ураження та застосування сил і засобів оперативного забезпечення, зокрема в подоланні мінних полів різної складності.

Окрім того, демонструвалася перспективна система управління ракетних військ і артилерії з використанням автоматизованої системи управління “Дзвін”.

Також присутнім під час ротних тактичних навчань було продемонстровано можливості систем лазерної імітації стрільби LAZERTAG. Окрім екіпірування ним особового складу, обладнання встановлювалося на стрілецьку і протитанкову зброю, бойову техніку, використовувались імітаційні міни та гранати.

Дивіться фото в дописі ГШ ЗСУ:

Під час попереднього підбиття підсумків головнокомандувач ЗС України Руслан Хомчак наголосив на важливості синергії та злагодженості дій керівного складу військових частин Збройних сил під час підготовки підрозділів та частин.

Читайте також:
Кожна бригада в ООС матиме “джавеліни”, їх навчають наступати в містах, – Хомчак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна