На Луганщині рятувальники четвертий день гасять лісову пожежу, її локалізовано

 

Вогнеборці продовжують гасити лісову пожежу, яка виникла 6 липня у Новоайдарському районі на Луганщині.

Про це в п’ятницю, 10 липня, інформує пресслужба ДСНС.

Ввечері 9 липня пожежу локалізували.

Зараз відкритого горіння не спостерігають, продовжується проливання тліючої деревини в межах контрольованого периметру трьох окремих осередків (23, 25, 115-й квартали Борівського та Охтирського лісництв).

“Всього до ліквідації пожежі залучено 1 169 працівників та 228 од. техніки, з них від ДСНС – 559 чоловік особового складу та 111 од. пожежно-рятувальної та іншої спеціальної техніки (в тому числі два літаки АН-32П). На місці пожежі розгорнули оперативний штаб, пункт життєзабезпечення, працює оперативна група ДСНС”, – повідомляють рятувальники.

Орієнтовна площа, пройдена вогнем, складає близько 5 тисяч га.

Як інформувала “Новинарня“, 6 липня поблизу села Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га. 7 липня пожежу було локалізовано, але у зв’язку з поривчастим вітром та високою температурою повітря пожежа поширилася на село Смолянинове.
Унаслідок пожежі загинули п’ятеро людей, дев’ять осіб були госпіталізовані.
На засіданні ТКГ 8 липня Україна вимагала повного припинення вогню через пожежі на Луганщині й отримала гарантії безпеки для польотів цивільних повітряних суден ДСНС для гасіння.
Відповідне рішення було прийняте на засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ).

Читайте також:
Масштабні пожежі на Луганщині визначили надзвичайною ситуацією у регіоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна