ТКГ: ворог дав гарантії безпеки авіації ДСНС для гасіння пожеж на Луганщині

 

Україна отримала гарантії безпеки для польотів цивільних повітряних суден ДСНС для гасіння пожеж на Луганщині. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ), яке 8 липня проходило у форматі відеоконференції.

Про це повідомила пресслужба офісу президента України.

Зазначається, що українська сторона наполягла на невідкладному встановленні сталого та всеосяжного режиму припинення вогню, зокрема з огляду на ситуацію, що склалася внаслідок пожеж на Луганщині.

“Це звернення було повністю підтримане координатором ТКГ – представником ОБСЄ, узгоджене учасниками засідання, і завдяки активній позиції української делегації було отримано гарантії безпеки для польотів цивільних повітряних суден ДСНС з метою ліквідації пожеж у Луганській області поблизу лінії розмежування”, – йдеться у повідомленні з Банкової.

Також ОБСЄ визнала значний прогрес у питанні розробки оновленого плану розмінування на Донбасі.

“У межах цієї роботи та на виконання домовленостей паризького саміту “нормандської четвірки” було попередньо узгоджено 13 ділянок для проведення робіт з розмінування з можливістю подальшого опрацювання наступних семи ділянок”, – повідомили з ОП.

“Для розв’язання гуманітарних питань українська делегація наголосила на необхідності та готовності зі свого боку забезпечити пропуск громадян через усі КПВВ, проте питання залишається невирішеним через неконструктивну позицію іншої сторони. Підтримку знайшла позиція української делегації щодо можливості відкриття двох нових КПВВ в Луганській області протягом чотирьох місяців“, – ідеться також у пресрелізі.

Задля подальшої активізації роботи з безпекових питань українська делегація ініціювала проведення 14 липня додаткового засідання відповідної робочої групи ТКГ.

Як інформувала “Новинарня“, 6 липня поблизу села Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га. 7 липня пожежу було локалізовано, але у зв’язку з поривчастим вітром та високою температурою повітря пожежа поширилася на село Смолянинове.
Унаслідок пожежі загинули п’ятеро людей, дев’ять осіб були госпіталізовані.
На засіданні ТКГ 8 липня Україна вимагала повного припинення вогню через пожежі на Луганщині.

Читайте також:
Зеленський: Для придбання житла постраждалим від пожеж на Луганщині виділять по 300 тис грн

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна