Україна в ТКГ вимагає повного припинення вогню на Донбасі через пожежу на Луганщині

 

Розпочалося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання на Донбасі у форматі відеоконференції.
Українська сторона вимагає забезпечення встановлення повного та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі через пожежу в Луганській області.

Відповідну заяву зробив голова ОП Андрій Єрмак в середу, 8 липня, заявляючи про можливість поширення полум’я через посилення вітру та спекотну погоду.

“Вважаю, що на черговому засіданні ТКГ варто вкотре предметно розглянути питання встановлення режиму “тиші”, адже нашим спільним завданням є недопущення нових людських жертв серед мирного населення”, – цитує Єрмака пресслужба офісу президента.

Зазначається, що місце надзвичайної події терміново відвідав президент України Володимир Зеленський. Йому доповіли, що ліквідація загоряння ускладнюється близькістю лінії розмежування.

Осередки горіння спостерігаються в лісових масивах поблизу сіл Смолянинове, Капітанове та Воронове.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 7 липня поблизу Сєвєродонецька у Новоайдарському районі Луганської області загорівся ліс, протягом дня площа пожежі сягнула 85 гектарів і перекинулася на два сусідні селища – Осколонівку та Смолянинове. Вогонь знищив понад сотню будинків.  Ввечері 7 липня в ДСНС попередньо повідомляли про п’ятьох загиблих і дев’ятьох госпіталізованих.
Уранці 8 липня надзвичайники продовжували гасіння трьох осередків лісових пожеж на Луганщині – біля сіл Смолянинове, Капітанове та Воронове.

Читайте також:
До гасіння пожеж на Луганщині залучили армію й Нацгвардію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна